Hvordan lære barn hverdagsøkonomi?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg er ingen forelder, men jeg har vært barn, og jeg vet hvordan jeg lærte verdien av en krone. Mamma og pappa var flinke sånn.

buffalosko-moteDa jeg var i tenårene og Buffalosko var in (husker dere dét eller?), fikk jeg følgende beskjed av mamma: “Du kan få buffalosko av meg, eller du kan få 1200 kroner og kjøpe deg hva du vil.” Buffalosko var dyre og egentlig uviktige, så å få 1200 kroner til å kjøpe masse nye klær, var helt perfekt.

Pengene jeg sparte, samt penger jeg tjente av å vaske bestemors hus og selge vafler på nærbutikken, brukte jeg på språkreise som femtenåring. Jeg betalte hele reisa selv, og da jeg klarte det, fikk jeg lommepenger av mamma og pappa, selv om jeg ikke forventet det. Det var en overraskelse, en belønning.

Dyre klær, sko og ting glemmes lett, men en tre ukers språkreise, alene med ei venninne som femtenåring i Bournemouth, England glemmes aldri. Mamma og pappa lærte meg det. De var strenge, jeg fikk aldri alt det jeg hadde lyst på. Hvis jeg har sløst vekk pengene mine og  er blakk, får jeg ikke penger av mamma og pappa. Jeg kan alltid komme hjem, bo og spise der, men jeg får ikke penger.

De er strenge. Jeg elsker dem for det.

Liknende poster:

    Ingen funnet

10 Comments

  1. Det er jo en god egenskap da. At de klarte å lære deg pengebruk på den måten. kult :P

  2. Jeg er vel egentlig fortsatt tenåring selv så kan ikke si jeg skal dele en sånn historie med dere, men jeg har lagt merke til at folk ikke syns 50 øringer er penger. Jeg har derfor lagt med til en vane at hver gang noen finner/tar frem en 50øring så spør jeg om jeg kan få den. I 4 av 5 tilfeller er svaret ja…jeg må da ha tjent oppimot 10 kroner på det etterhvert…

  3. Jeg er jo fortsatt “barn”, men siden jeg fikk egen jobb med aviser har jeg måttet kjøpe nesten alle klærna mine selv. Er det en film, eller bok jeg vil ha må jeg som regel kjøpe den selv. Er egentlig veldig greit, du lærer mer om hva en krone er verdt enn en som får alt av mammas eller pappas lomme bare de peker på noe..

  4. Kult. Synes du selv at det er bra at du klarer deg selv?
    Jeg synes det er kjempebra av foreldrene dine. Det er sånn man blir selvstendig. :)

Leave a Comment.

CommentLuv badge