Interrail 2007

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174 Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/where-did-they-go-from-here/includes/main.php on line 50
Jeg advarer herved om at dette blir en lang post. Jeg er i det nostalgiske hjørnet.

Lillesøster, da 16 år, og jeg, da 21 år, var på interrail sommeren 2007. Vi begynte i Paris, endte opp i Athen tre og en halv uke senere. Var innom Warszawa i Polen på veien hjem.

Stedene vi besøkte: Paris (Frankrike), Nice (Frankrike), Venezia (Italia), Zagreb (Kroatia), “Byggeplassbyen” (aka Sibenik, Kroatia), Split (Kroatia), Firenze (Italia), Rimini (Italia), Pisa (Italia), Roma (Italia), Bari-Patras (Italia-Hellas), Athen (Hellas), Warszawa (Polen) og heim åt ho mor (Noreg). Du kan se kart her:


Vis Interrail 2007 i et større kart

Så til bildene.


Vi, dvs. mamma, lillesøster og jeg, begynte i Paris 24. juni. Var her fire-fem dager før mamma dro hjem, og vi søstrene satte kursen mot den franske rivieraen, og Nice.


Paris, i Champs Elysee som går oppover mot Triumfbuen. Søster og jeg fant ut at det var en god idé å danse polka oppover der. Moro var det!


Fremdeles Paris. Hvis jeg skal legge ut bilder av alt som er, kommer det til å ta evigheter, så jeg nevner heller i fleng: Mye gåing, Pantheon, Pont Neuf, Jardin du Luxembourg (hvor vi tilfeldigvis kom over en sekkepipekonsert – utrolig moro), Triumfbuen, Sacre Coeur (bildet, tror jeg – fantastisk utsikt), problematiske dører (lite visste vi da om at nettopp dører kom til å bli en utfordring hele turen…), ulike kirker, to minutter med sjåpping, en tafsemann på stappfull metro (flaks for han at han skulle av da han skulle…), Operaen, spasering langs Seinen, Notre Dame, fortauskaféer, fotmassasje, vin…


28. juni dro mamma hjemover, søster og jeg fortsatte mot Nice i Frankrike. Hadde planlagt å komme fram tidlig, så vi fikk god tid til å finne husrom og slik, men fordi vi måtte bytte tog to ganger, ble det senere enn vi hadde tenkt. Det var to nervøse frøkner som kom fram i Nice på ettermiddagen, uten anelse om hvor de skulle bo. I guideboka mi stod det at man på sommeren burde bestille husrom noen dager i forveien. Men vi kom fram, fant turistinformasjon, og etter ti minutter hadde vi rimelig husrom midt i Nice – ti minutter fra stranda. Perfect!


I Nice ble det tid til masse kos: Strandliv (jammen fikk vi farge også – rød. Lite visste vi da om at vi kom til å gå nesten konstant røde nesten hele turen), en kjolekveld hvor vi satte oss på en benk, så på månen og sang litt (bildet), en sportykveld hvor vi jogget bort til det som tydeligvis var et narkostrøk og gikk hele Promenade des Anglais et par ganger.


Videre skulle vi, og nattog til Venezia ble løsningen. Den siste dagen i juni (eller var det den første i juli..? hm, husker ikke) ble tilbrakt i Venezia, hvor vi så alle turistene, alle duene og en del av de tingene man skal se når man er der. Vi sov en dubb på en rød benk, prøvde å finne den inspirasjonen til skriving som mange forfattere får av vakre Venezia (tror ikke jeg fant noe, gitt) og koste oss.


Vi måtte jo bli med en gondol da vi var i Venezia. Tok den midt i siestaen, så det var en meget avslappende opplevelse. Guttene var amerikanske fotballspillere fra Canada vi møtte vi på toget, tilbrakte litt av Veneziadagen sammen med dem. Morsomme gutter! Ellers spiste vi italiens gelato (is), gikk, gikk og gikk. Søster og jeg var relativt røde på skuldrene, så jakker i varmen føltes nødvendig (men ikke spesielt behagelig).


Litt ventetid ble det nødvendigvis, da tok vi fram kortstokken og spilte “idiot”. Jeg ble selvsagt aldri idioten (*krysser fingrene for at lillesøss ikke leser dette*)


Vakker togstasjon i Venezia, når vi skulle sette kursen mot Kroatia samme kveld som vi kom dit. Tok nattog fra Venezia til Zagreb (i Kroatia, turens desidert verste togtur hvor vi satt i harde seter med to cm gulvplass, pass- og billettkontroller annenhver meter og div., men fram kom vi) 1.7.


Da vi kom fram til Zagreb tidlig om morningen, hadde vi ikke helt bestemt oss for hvor vi skulle. Vi fant en fyr som jobbet på togstasjonen, og spurte hva han anbefalte. Han anbefalte en by hvor det var flott å svømme, vakker natur og det hele. Vi tenkte at det hørtes flott ut, så vi hoppet på første tog mot Perkovic, hvor vi måtte bytte tog. Da vi skulle bytte tog, kom dette for å frakte oss videre til Sibenik… Vi ble nervøse…


Og nervøse hadde vi grunn til å være – sånn så det nemlig ut dit vi kom…
Dette er det vi trodde kom til å være en uoppdaget perle. Etter å ha vært her fant vi ut at å være der turistene er ikke er så dumt – og det er antageligvis en grunn til at turistene ikke har oppdaget denne byen enda.


En sjempefornøyd Plosiv i Byggeplassbyen, som vi nå kaller den. (Byen kommer helt sikkert til å bli kjempeflott om noen år, når de blir kvitt alle gravemaskiner, jordhauger, verdens tregeste informasjonsdame og finner ut at aircondition er oppfunnet…) Needless to say – vi tok første tog mot den mer kjente byen Split.


Om du noen gang har kommet til Split togveien, vet du at byen ser utrolig stor ut utenfra. Det gjorde den iallfall for oss bøndene – så vi ble en smule nervøse. Kom fram og fant ut at det slettes ikke var så ille, faktisk var det veldig fint! Hadde ikke sovet noe særlig de foregående nettene, så bestemte oss for å prøve å finne husrom billig og enkelt – eller ta nattog tilbake. Fikk tak en leilighet, nabo til togstasjonen for en slikk og ingenting, låset oss inn og tok den beste dusjen noen sinne før vi tok oss en tur ut i byen. Split was good!


Bare et lite Split-bilde med en liten Plosiv på.


Etter en fantastisk natts søvn i Split (vi hadde seng og kunne endelig ligge så lange (ja, omtrent 160cm) vi var!!), var vi klare for å kose oss i vannkanten før vi tok toget mot Italia igjen på kvelden. Det var så langgrunt at..ja, at vi ikke fant enda på grunna, vannet var varmt og vi koste oss atter en gang.
(Været ble mye bedre enn det ser ut på bildet.)


Kom oss tilbake fra Kroatia med nattog til Ljubliana (Slovakia), og videre til Venezia, hvor vi bestilte oss hostel i Rimini (Italia) fire dager. Man kunne ikke bestille for samme natt som dagen man bestilte (ehm, forvirrende setning, men er litt forvirra sjøl å), så vi hadde en natt å slå ihjel. Egentlig hadde vi tenkt til å ta tog fra Venezia til Pisa. På vei til Pisa møtte vi tjuefire år gamle Alejandra fra Argentina og førtito år gamle Roger fra California, som skulle finne husrom i Firenze for natten. Ingen dum idé tenkte vi, og slang oss med (ikke si at det er skummelt å bli med fremmede folk!). Husrom ble funnet og tid til Italias beste pizza, med øl og tiramisu til dessert ble tatt før vi tok kvelden. Dagen derpå ble brukt til å utforske Firenze – så Michelangelos David (fra David og Goliat), Ponte Veccio (bildet), en bildeutstilling, vandring gatelangs, gelato (italiensk is), Duomo…etc, etc.


Michelangelos David inne i Galleria dell’Accademia i Firenze. Fantastisk detaljert, og veldig kult å ha sett.


Videre tøffet toget til Rimini på østkysten av Italia. Hadde lest såvidt om byen i en turistbok før vi kom dit, der sto det at byen var nedlesset med turister og ikke spesielt vakker. Vi var ikke enige!


I byen i Rimini, Italia, på hovedpiazzaen, om det er et ord som finnes… Hehe. Var i Rimini fire netter, koste oss glugg ihjel uten å se på en eneste severdighet – bare koste oss på stranda og nøt late dager med italiensk is og gåturer. Ja, og et nattbad på stranda (anbefales!).


Det skjeve tårnet i Pisa måtte så besøkes, og bilder måtte bli tatt. Som søster så kjekt sa det; Når jeg førstes tar fram kameraet mitt for å ta bilde av noe, tar jeg jaggu mange bilder av samme tingen:

Så gikk toget videre, vi tok nattog mot Roma. Tok tog fra Pisa til Livorno, hvor vi måtte vente et par timer på tog mot Roma – og det var litt skummelt der. Men ittno er for skummelt for to jenter fra bygdenorge, påstås det.:)
Nattog ble det en del av på turen, både for å spare tid og penger. Nattog generelt anbefales så lenge man passer godt på verdisakene sine.


Kom til Roma tidlig på morningen, fant “hotellet” (som viste seg å være et rom i en fyrs leilighet), og satte kursen mot alle de kjente sightsene i byen.
I Roma gikk vi utrolig mye. Var der to netter, og gikk flere mil hver av dagene vi var der (brukte ikke metroen/bussen i det hele tatt). Her fant vi bl.a. Colosseum…


Jeg var ganske liten i forhold.


Piazza Viminale – fantastisk atmosfære. Nesten ingen turister, bare lillesøster og meg, med musikk i ørene og sola som gikk ned over nydelige bygninger. Roma var fantastisk.


Søster: “Du, denne her har jeg sett på mange postkort! Den MÅ vi ha bilde av!!”
Jeg: “Okå..den tar vi bilde av!”
Senere har jeg fått vite at det er Bocca della Verità – oversatt til “Mouth of Truth”.


Utenfor Termini togstasjon i Roma vår siste kveld. Fantastisk atmosfære, jeg gikk rundt her og koste meg med musikk i øret et par timer, sugde til meg den gode følelsen stedet ga.


Søster sitter bortgjemt på Termini togstasjon i Roma, før vi skal ta nattog mot Bari i Italia. På den strekningen ble søster frastjålet litt penger (tatt rett ut av veska hennes som lå mellom hodene våre), men heldigvis hadde hun gjemt mesteparten av kontantene i sekken istedenfor i lommeboka. Puh!


Båten fra Bari til Patras (altså Italia til Hellas) ble ikke kalt boozecruise for ingenting, kan man si. Moro var det!!


Og på ferja måtte vi sove på dekk (dvs. vi prioriterte ned å sove i lugar, og betalte nesten ikkeno’ for å sove på dekk). Det var en smule kaldt som man ser…og sove i en plaststol er ikke verdens mest behagelige ting. Enda godt vi hadde kjøpt oss gresk Ouzo.:)


Tok tog fra Patras til Athen i Hellas, var der et par netter. Skulle på Akropolis, men selve Akropolis var stengt pga. streik, så vi fikk ikke sett alt. Men vi fant tilfeldigvis en trapp opp til et fantastisk utkikkspunkt, hvor vi så masse av Athen, samt hadde god utsikt til Akropolis.


National Gardens i Athen. Anbefaler ingen jenter å dra dit alene, med mindre man liker en blotter eller tre…
Ellers ble vi ikke spesielt imponert over Athen. Vi hadde problemer med å finne fram (noe som ikke er så rart egentlig, siden vi er veldig desorienterte, men vi hadde jo klart å finne fint fram i alle de andre byene, så… Athen var forvirrende).

Vi tok fly fra Athen til Warzsawa (Wawa), hvor vi shoppet, besøkte gode, gjestfrie venner vi fikk overnatte hos, og fikk tatt oss en etterlengtet dusj.


Vi mistet nesten flyet fra Wawa til Oslo, heldigvis ble vi kjørt i egen minibuss bort til flyet slik at vi fikk komme hjem. Fantastisk tur, og fantastisk å komme hjem.

Kunne du tenkt deg å reise på interrail?

Liknende poster:

  Ingen funnet

12 Comments

 1. jeg syns det så sinnsylt fett ut. men hva skjedde med blottinga?
  jeg har sagt at så fort dattera mi flytter ut skal jeg på interail. Gleder meg stort :D

 2. Har sinnsykt lyst, men hører det er ganske så dyrt å dra, ikke at togbilletten koster så mye, men tanke på soveplass, mat osv :) Håper det blir om to år da je er kommet hjem fra københavn :)

 3. Elin
  I Athen så vi tre blottere på to dager. En som satt i nærheten av Akropolis, en som gjemte seg i en busk i National Gardens mens han kikka ut på oss (og du ser at klesstilen vår på turen ikke er særlig utfordrende), og den siste satte seg ved siden av meg på en benk i National Gardens og fisket fram sin lille venn under en avis…

  Heidi
  det behøver ikke bli så dyrt. Alt i alt kom hele sulamitten med reise, fly, tog, mat, overnatting og severdigheter mellom 10.000 og 12.000 kr. Det er ikke mye når du tenker at det er 3 og en halv uke, og at man får oplpleve så mye.:)
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..Interrail 2007 =-.

 4. Slep henne med om hun vil eller ikke, interrail er helt konge! Det er forresten smart å reise med noen du kjenner godt – jeg kunne ikke reist med noen andre enn lillesøster fordi man går litt oppå hverandre, så det kan bli uvennskap av slik. Søsken er gjerne vant med å krangle, og man kjenner hverandre kanskje godt nok til at man vet når man bør ta tre skritt tilbake og slutte å krangle.:)
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..Interrail 2007 =-.

 5. Så bare på bildene fra turen din i 2007 (Interrail) Og det så veldig spennende ut. Jeg og venninnen min planlegger en tur til Europa som varer i 1 måned. Men vet ikke når det vil skje, før det må jeg skaffe meg fast jobb og leilighet, så da er vel reisen den neste.. Vi planlegger å besøke noen av slektninger av venninnen min som bor i Italia, deretter Spania (Barcelona eller Madrid) før turen avsluttes i Frankrike (Paris). Drømmer stadig vekk om å få oppleve Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, og Diverse attraksjoner i Madrid eller Barcelona. Det er bare de stedene vi kom med foreløpig, men sikker flere dukker opp på lista, vi ser ann etterhvert :) Fin blogg :) God jul!:)

 6. Anne-Grethe
  Det høres ut som en veldig god plan. Eneste jeg tenker er: få det til å skje! Ikke bare planlegg – gjør.;) Synes stedene du nevner høres kjempebra ut. Reis, du kommer ikke til å angre!:)

 7. Så fantastisk flott post:-)
  Syns ikke det gjorde noe at den var lang jeg!! Elsker å reise selv og har vært endel av stedene du var her, kjenner igjen både bilder og beskrivelser:-)
  Jeg har SUPERLYST å dra på interrail ja! (Og ikke mindre lyst etter jeg leste denne posten kan du si:-)

 8. Størstepia
  Hehe, synes det var greit å advare om lang post først. Den varer og varer.;) Det er fantastisk å reise på interrail, så hvis du får mulighet – gjør det! Prioriter det. Er fint som både vennetur og familietur. Og folk reiser til og med alene. Gjør det!;)
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..A word of advice =-.

 9. Jeg har også spist Italias beste pizza i nærheten av Firenze – i en osticceria(?) i en liten inkjevetta landsby jeg har glemt navnet på. Og nok en gang kjenner jeg på følelsen av at jeg burde dratt på interrail mens jeg fortsatt var ung nok til å orke sånt (nå til dags kreves det et skikkelig hotellrom og en dusj som venter på meg, ellers blir det liksom ikke ferie)
  .-= Sonja Dadam! sin siste, kule, flotte blog ..Dinosaurer (selvforsvar mot, og farger) =-.

 10. Sonja
  Jøss. Vi er heldige. Jeg tror ikke jeg var i en landsby, jeg tror det var litt i utkanten av selve Firenze. Men neimen om jeg veit, man blir jo litt forvirra.
  Og ja, selvsagt burde du dratt på interrail mens du var yngre. Men du er jo ung fremdeles (eldre skal du bli), så kom deg på interrail nå da vel. Vi bodde stort sett på 2 mannsrom som alltid hadde eget bad, og dette kostet rundt 40 euro til sammen per natt (20 euro på hver). Ittno stress! Pell deg på tur!

Leave a Comment.

CommentLuv badge