Min helt: mamma

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg skulle ønske alle mennesker kunne hatt en mamma som jeg er så heldig å ha. En mor som ikke kontrollerer, men veileder en til å finne egne løsninger. En mor som ikke befaler, men anbefaler. En mor som bygger ytterligere opp og vedlikeholder den indre styrken vi alle har inni oss. En mor som skjønner mer enn en tror at hun skjønner. En mor som lar en være selvstendig og som samtidig har en støttende hånd om man trenger det. En mor som gir mye kjærlighet uten mange kjærlighetsfraser.

Når jeg er med mamma, er jeg kun meg selv. Lørdag kveld, satt mamma og jeg alene i tussmørket og skravlet om alt mellom himmel og jord. Fikk løst noen verdensproblemer, tøyset litt, slappet av i hverandres nærvær. Pratet om problemer, løsninger, verdier, styrke, opplevelser…religion, ungdom, voksne, grensesetting, kjærlighet, sorg, død, barn, ensomhet, følelser, lykke, språket… Og så videre. Ingen masker, ingen gjennomsiktige klær som keiseren hadde. Bare oss to. Mamma og meg.

Hun kilte de varme mammahendene på ryggen min mens vi pratet. Plutselig kom pappa kom tuslende opp trappa og lurte på om vi skulle sitte oppe hele natta, klokka hadde blitt 3. Vi så fornøyde, takknemlig på hverandre, og jeg tenkte at dette…dette vil jeg alltid huske. Det var en sånn stund i livet, der alt var riktig. Det var virkelig verdt å leve. Livet var sånn det skulle være. Sånn det skal være.

Når jeg er med mamma, vet jeg hvem jeg er. Og til tross for (eller på grunn av?) det, sier hun at jeg er klok. Moden. Reflektert. At jeg har gode verdier og holdninger. Det gjelder å finne mennesker i livet som kan gi deg den følelsen. Følelsen av at du er deg selv, og at det er nok. Mer enn nok. For det er det!

I midten av april 2007, skrev jeg dette innlegget om moren min. Jeg synes det var så fint at jeg ville blogge det igjen.

Liknende poster:

    Ingen funnet

2 Comments

  1. Du er heldig som har et så nært og godt forhold til din mamma.
    Jeg oer også heldig å ha en fantastisk mamma som lar meg være meg selv og som oppmuntrer og backer opp:)
    Du skriver bra!

  2. Så godt å høre at du også har en god mamma. Jeg tror at gode foreldre er kjempeviktig.:)

    Tusen takk forresten – du skriver også kjempegodt!!:)

Leave a Comment.

CommentLuv badge