Mitt første møte med sosiale medier

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Man husker sitt første kyss og sitt første pannekakemåltid, og sitt første bryllup. Jeg husker mitt første møte med sosiale medier. Det første var e-post, det vil si en hotmailkonto og MSN. Da var jeg ikke tenåring en gang, og storebror var kritisk til at jeg skulle ha msn-adresse. Så kom mIRC, og jeg chattet med fjern og nær fra ungdomsklubben i bygda jeg vokste opp. Internett var enormt tregt, bredbånd hadde ingen hørt om og datamaskinene lagde de interessante oppringingslydene da modemet ble tilkoblet nettet (eller hva det nå er som skjer.)

hamarungdom Hamarungdom het nettstedet som aller først fanget min oppmerksomhet lenger enn to måneder. Hamarungdom er ikke oppe lenger, men det ble oppretta i 2002, og hadde 80.000 brukere. Jeg har noen vage minner om en mor som anmeldte hamarungdom.no fordi hennes datter/sønn ble mobbet der. Kan dere se for dere at noen skal anmelde facebook? Eller twitter?

Jeg husker jeg fikk nye venner, og at jeg fikk suspekte meldinger fra merkelige menn fra 27 år og oppover (jeg var rundt 16). Og jeg holdt kontakt med venner både fjernt og nær. Vi planla fester som foreldrene våre ikke skulle vite om. Hver gang hamarungdom endret sidene sine, ble det samme ramaskrik som det blir på facebook i dag. Hamarungdom hørte videregående til. Blogging begynte jeg også smått med i denne tida.

Etter hvert ble hamarungdom lagt ned, og jeg flyttet for å gå på høgskole. På nettet gikk jeg over til å frekventere ulike fora. Et skravleforum for skravlekjerringer, et forum for saklige diskusjoner, et forum for biliteressen, et for matinteressen, et for hundeinteressen. Jeg husker knapt brukernavnet mitt på de ulike stedene, men jeg har faktisk sporadisk kontakt med noen av folka jeg traff på ulike fora fremdeles.

Etter hvert kom jeg over en side som het nettby. Nettby, en by på nettet. I mitt første besøk på nettby.no, appellerte knappen “Bli borger” veldig til meg. Jeg syntes det var fantastisk at jeg kunne bo i en by på nettet. nettby 2006 Siden åpnet (ifølge wikipedia) 14. september 2006 – jeg registrerte meg 28. september 2006, og siden den gang har ufattelig 24.840 mennesker besøkt mitt nettby-hjem. Da jeg ble borger behandlet jeg nettby som nok et forum, men jeg innså fort at det ikke var poenget. Jeg traff mange spennende mennesker gjennom nettby – folk jeg fremdeles har god kontakt med.

Årene gikk, og facebook ble aktuelt, der kunne jeg snakke med gode, gamle venner. Så kom twitter, hvor jeg kunne bli kjent med nye mennesker. Og linkedin hvor jeg kunne ta vare på det profesjonelle nettverket. Nå er det stort sett facebook og twitter jeg bruker, på den måten holder meg oppdatert på gamle greier og jeg får nye inntrykk. Jeg registrerer meg på nye steder jeg synes ser interessante ut, men akkurat nå er det facebook og twitter som gir meg mest.

Blogging er det eneste jeg har holdt på med hele tiden. Jeg husker ikke alle stedene jeg har blogget, men jeg har vært innom blant annet piczo, vgb, blogg.no, blogger.com, wordpress og nå plosiv.net på eget domene. Jeg har blogget alene, som gjesteblogger, som meg selv, som noen andre, sammen med samboer, sammen med venninner og sammen med bikkja. Best trives jeg på eget domene. Jeg tror jeg kommer til å bli værende her på plosiv.net, jeg.

Liknende poster:

  Ingen funnet

5 Comments

 1. så morsomt å lese,
  husker jeg hang på popit, og nettviq eller hva det heter ble aldri helt bitt av mIRC basillen.
  så var d blink da på dagbladet, før nettby tok helt over..
  har endelig sletta meg derifra nå hehe, d var liksom ikke helt min greie lenger.

  rart å tenke på alle de gamle mediumene, som kanskje ikke finnes lenger eller som har endra seg eller som man bare rett og slett har vokst ifra

  nå er d kun facebook og twitter for meg og..
  facebook har jo en hel masse spill nå, jeg er hekta på farmville hehe..
  .-= Ida Marie sin siste, kule, flotte blog ..6 weeks ????? =-.

 2. Jeg tror ikke helt på deg. MSN før IRC? IRC var jo lenge før MSN kom i 1999?

  Lurer litt på om jeg tør å si hva jeg driver med nå, men jeg blogger ikke veldig aktivt da. Skal sies at jeg har hatt ørten blogger, men aldri noe særlig mer enn et par innlegg per.

  Nå har jeg jo:
  – IRC
  – MSN
  – Facebook
  – Twitter
  – LinkedIn
  – E-post (ørten kontoer)
  – Google Wave-konto

  Er det noe jeg har glemt da? Men jeg har aldri benyttet meg av nettby og disse her. Tror jeg registrerte meg en gang for å se på noe som en kamerat mente jeg måtte se… E-postlister er jeg på en del av da.

  *sukk* Data og internet har tatt over liver mitt elns =P

 3. Ida Marie
  Hehe, popit hadde jeg faktisk glemt. Nettviq kom aldri til bygda mi, og blink har jeg faktisk vært innom også. Så gøy at du husker slike steder også!:)

  Hehe, farmville-hekta… Been there.;)

  Langemyh
  Jo, jeg brukte faktisk msn før jeg brukte irc. Jeg var uansett ganske lita i de dagene der, men jeg er ganske sikker på at jeg brukte msn før irc. Kanskje jeg var tregt i gang med irc…?
  Jeg har lest bloggen din, og jeg synes du bør fortsette med det. Du kan jo hvis du vil.

  Jeg har forresten også google wave, og jeg liker det. Liker du det?
  Hehe, data og internett kan være litt altoppslukende ja…
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..#musicmonday =-.

 4. jeg husker vi hadde noe som het jessheim.org eller noe. det var det første stedet jeg registrerte meg. så fikk jeg blink og var ganske aktiv der før jeg fikk nettby profil i 2006. Så fjesboka og twitter og wave. Er aktiv på alle steder utenom blink. jeg var nyhetsmoderator på jessheim org og så er jeg byvakt på nettby. er vel en gjennomført nerd…

 5. Elin: så kult! Lurer på om Jessheim.org var noe av det samme som hamarungdom ja.:) Tenk at jeg glemte wawe! Wawe har jeg også – men bruker det foreløpig lite. Takk for kul kommentar!
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..Interrail 2007 =-.

Leave a Comment.

CommentLuv badge