Helt ny på twitter?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg er, som mange kanskje vet, blitt veldig glad i twitter. Jeg prøver å dele min entusiasme med andre, men det kan være litt vanskelig å forstå hva man egentlig skal med twitter. Jeg synes twitter er strålende når jeg skal nettverke, “reklamere” for bloggen min, tøyse, skravle, finne nye folk og høre andres meninger, diskutere og få ros og skryt. Men hva gjør du da, når du har registrert deg på twitter?

Hvis du lærer best av å se film, kan du klikke her for å komme til youtube. Hvis du foretrekker å lese, skal jeg gi deg en liten innføring. Flere youtube-tutorials finner du her

En liten guide for de ferske tvitrerne:

1. Det første du må gjøre etter at du har registrert deg, er å finne noen som sier noe interessant, og følge dem. Bruk søkefunksjonen til twitter, og søk opp ord du synes er interessant (eks: musikk, hund, middag, plosiv, raske menn). Klikk deg videre inn på personene som har sagt noe om det du synes er interessant, og klikk på follow. Gjør dette med minst 10 stk, gjerne med enda flere. Jeg tror jeg fulgte 50 med en gang jeg registrerte meg, det fungerte veldig bra. Ikke tenk på at du ikke kommer til å rekke å lese alt alle sier til enhver tid. Ingen forventer det. Så selv om du følger 100 stk, trenger du ikke å sitte på twitter hele døgnet. Man leser det man rekker å lese.
Nedenfor har jeg søkt på nett-tv. Hvis jeg vil følge “johntrygve” nå, klikker jeg på navnet hans, får opp siden hans og klikker follow.

twitter nett-tv

2. Følg gjerne meg (@plosiv), jeg følger tilbake. Jeg kan gjerne hjelpe deg hvis du gjør meg oppmerksom på at du er ny. Jeg har mange flotte folk som følger meg, så hvis jeg gjør dem oppmerksom på at du er ny og vil forstå tvitter, så hjelper vi deg.

3. Skriv gjerne at du er ny på twitter, og at du vil ha tips (dersom du vil ha det, da) i ditt eget felt.
doing

4. Lær hvordan du bruker @. Når du klikker på den lille pila (reply-pila) ved siden av noens tvitring, får du opp en @ etterfulgt av navnet til den som har tvitret (se skjermdump). Da kan du svare vedkommende sånn at det du skriver kommer opp hos den du vil si det til, slik at den kan svare deg. Jeg vet ikke om noen (bortsett fra kjendiser) som ikke svarer når de blir alfakrøllet.
twitter

5. Skriv om ting du synes er interessant. Kanskje du vil tvitre om hverdagen, dele lenker du synes er bra, fortelle om musikk du liker, kanskje du har kjøpt nye klær, har meninger om valgresultatet eller har helt andre interesser. Det som er flott med twitter, er at du kan følge de som du vil, og de som vil kan følge deg. Man er ikke forpliktet til å følge folk tilbake (jeg prøver stort sett å følge alle som tvitrer på norsk tilbake).

6. Når du leser noe du synes er interessant, bør du enten svare (med @) eller ReTvitre. Når du skal svare, klikker du på reply-pilen som er rett under stjerna, se skjermdumpen på punkt 4. Når du skal ReTvitre, kopierer du det noen andre sier, trykker på reply-pila sånn at du får opp @navnet-til-den-som-har-tvitret. Lim inn det den har sagt bak navnet, og skriv RT foran alfakrøllen. Da skal det se nogenlunde sånn ut (noen som har ReTvitret meg):
RT twitter

7. Gi deg selv tid til å forstå hvordan #, @ og RT brukes. Spør om du lurer på noe, man får stort sett svar dersom man har noen følgere. Ellers kan du spørre meg, ved å skrive @plosiv først i meldingen din. Sånn:twitter-plosiv

8. Skriv i vei. Svar på det folk sier, sleng deg med i samtaler, ikke vær redd for å skrive svar og ReTvitre (RT) andre – det er bare positivt. Skriv ting du synes er interessant, del lenker, musikk, artikler og bilder med andre. Følg de som følger deg (om du vil), følg de som du synes sier noe interessant. Nå er du i gang, så nå er det ikke noe å dvele over lenger. Gi det en sjanse, og du kommer til å bli kjent med masse folk, få gode råd, bli mer reflektert, få bedre argumenter og leve lenger. Eller noe slik. Fint er det iallfall.

Hvis du er en litt mer avansert tvitrer, og vil finne på nye ting, kan du kikke på min oversikt over ressurser du kan bruke med twitter, samt Soungirs blogg hvor hun har skrevet om ulike stadier på twitter. En flott guide har også Fimreite skrevet – den bør du ta deg tid til å lese. Det kan hjelpe deg å forstå.

Liknende poster:

  Ingen funnet

19 Comments

 1. Monica
  Ikke morsomt…? Jøsses, det tror jeg neimen ikke noe på.;)

  Espen
  Åh, det er jo kjempekoselig hvis du gjør. Folkeopplysning er min greie.;)

  Jona
  Så koselig å høre!
  Jeg er helt enig – Twitter er ikke nødvendigvis så avansert. Vil ha flere nordmenn ja. :)
  .-= Plosivsin siste blog ..Rask, rimelig og relevant markedsføring =-.

 2. Rutt
  Retweet slik jeg beskriver var det vi gjorde før retweetpilene kom. Den funksjonen er ganske ny. Så nå kan du bare klikke på de pilene. I blant bruker jeg RT slik jeg beskriver istedenfor, og det er fordi jeg bruker diverse applikasjoner til twitter (tweetdeck bl.a.). Kan lære deg om det hvis du vil.:)
  Stjernen i hjørnet gjør at du kan lagre tweeten som favoritt. Trykk på stjerna, den blir gul, og da lagres den i “Favorites” i din høyre meny (rett under Direct Messages).

 3. så man trykker reply og skriver inn kommentaren til det de har twittet? Jeg er ny, så forstår ikke så mye xD

 4. Så bra!;) Jeg synes dette innlegget var kjempenyttig. Er helt ny på Twitter og dette var jammen nyttig….1000 takk:)
  I’ll “follow” you ….. ;-)))

Leave a Comment.

CommentLuv badge