Om å bo på Grønland

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Når jeg sier til gamle kjente at jeg har kjøpt meg leilighet på Grønland i Oslo, lurer de på om jeg er gælin. “Har du hørt at Plosiv som voks opp 3 mil fra nærmeste Kiwi, har fløtt tæll Grønlænn i Oslo? Dæ ær itte trygt dæ ama!” Man hører om ran, overfall, voldtekter og drap i Oslo, og da nevnes gjerne Grønland i samme åndetak. Noen mener til og med at man bør gå med overfallsalarm og pepperspray på Grønland, dersom man enten har pupper eller noe annet av verdi.

Men er det egentlig så gæli? Nå skal jeg ikke si at det aldri kommer til å skje noe med meg, men det kan tross alt skje hvor som helst. Jeg føler meg faktisk trygg på Grønland. Det er alltid masse folk i gatene og folkene som er her virker jordnære.

Jeg bodde på Majorstua før jeg flyttet til Grønland, og det er noen forskjeller mellom disse to stedene. På Majorstua er folk gjerne rike, fjonge og nesten aldri ute av de store leilighetene sine. De hilser aldri og mener at hunden min har festlig pels. Til sammenlikning fant jeg en over 10 år gammel artikkel hvor det står at folk i Urtegata på Grønland tjente minst i Norge, men folk lever, smiler, hilser og er hyggelige.

I tillegg er det billig. Skal man ha tre pils holder det med en hundrings på et utested. Kjøtt, grønnsaker og ris er rimelig å handle. Det finnes kjente butikkjeder, samt kule ukjente sjapper i umiddelbar nærhet. Man er én t-banestopp fra sentrum, eller her vi bor – 1 km å gå. Med andre ord veldig sentralt. I tillegg har de bygd en opera rett nedi høgget her, og om to år skal det stå ferdig en bro som går over jernbanen mellom Grønland og Bjørvika. Grønland er et flott sted å bo. Det eneste jeg kunne klart meg uten, er alle de gærne sjåførene.

Liknende poster:

  Ingen funnet

14 Comments

 1. Kunne ikke sagt meg mer enig. Bodde på Grønland over lengre tid, og stortrivdes. Følte meg ALDRI utrygg, og satser på å komme tilbake i nær fremtid :o)

 2. Jeg tror egentlig det er tryggere å bo i et tett bebygd strøk enn på landsbygda. Der er du jo nærmest alene, og ingen i nærheten om noe skulle skje. Jeg føler meg ikke trygg på landet.

 3. Har bodd på Majorstua i tre år nå, og kjenner meg igjen i det du sier. Neste bolig blir et sted lenger øst i byen. :)

 4. Min far bor på Grønland, og eg har vært på besøk hos han ganske mange ganger. Eg føler meg i hvert fall ikke trygg der, og e glad eg ikke måtte bo der. Han ville jo selvfølgelig det, siden det e billig. Men hver sin smak, det blir nok bra om du ikke har noe imot det^^

 5. Frk. Shankly
  Ikke sant – Grønland er et veldig bra sted å bo. :)

  Ikkeborg
  Hear, hear. Det er så mye spennende i grønnsaksbutikkene på Grønland.

  Theri
  Hm. Interessant teori. Jeg forstår hva du mener.

  sunshwr
  Yeey, jeg prøver nemlig å lokke folk til denne delen av byen. Den er fullstendig undervurdert. :)

  Cathrine
  Hm, kjipt å høre at du ikke føler deg trygg på Grønland. Håper det forbedrer seg i fremtida.:)

  Monica
  Det tror jeg du har helt rett i. Om noen har valgt å bosette seg der, føler de seg nok trygge.

 6. grønland er et digg sted å bo. bortsett fra når det er natt og jeg vil sove men istedet må høre høylytte samtaler på språk jeg ikke forstår (og noen ganger svensk selvfølgelig). but that’s city life! utrolig deilig å kunne gå hjem fra byen anytime, og ikke være avhengig av siste buss/trikk/bane. yay!

 7. Jeg elsker å gå gjennom Grønlandsleiret på vei hjem! Masse fine og forskjellige mennesker, spennende butikker, varierte restauranter og generelt mye å se på. Og alltid god service på de billige grønnsakssjappene:)

  Heldigvis begynner alle vennene mine å skjønne greia, og nå er majoriteten av oss bosatt i området.

  Folk som går rundt og er redde på Grønland, kan bare gå og legge seg. Bokstavelig talt.

 8. Vaarloek
  Så fint at det er flere enn meg som trives her.:) Jeg bor heldigvis i indre bygård, og hører ikke et pip på natta. Det er like stille her som det var i bygda der jeg voks opp. Helt enig at det å kunne gå hjem fra byen, og slippe taxi/buss/trikk er et stort pluss. Yeey!:)

  Sandra
  Ikke sant – det er masse ulike ting å se på. Og jeg er helt enig – servicen er alltid veldig bra. Flott å vite at det er flere som trives godt her. I går gikk jeg og Mannen hjem fra bussterminalen (det tok forøvrig fem minutter) med to kofferter og to poser fra tax free – ingen så mye som så rart på oss eller prøve å rane oss. Man kan selvsagt ha uflaks, men det er ikke en hverdagsting å bli angrepet og ranet på Grønland.:) Jeg liker deg, merker jeg! :D

 9. Hei der. Fem minutter. Betyr at du bor i Smalgangen? Jeg bor borte på Enerhaugen. Jeg flyttet til Grønland 1990, og synes bydelen bare er blitt et topp sted å bo. Er bananene litt brune settes prisen ned til kr 2,90 per kg. Noen flekker på auberginen – i går gikk den for kr 5,90 per kg hos grønnsakshandleren ved Politihuset. Funket perfekt da jeg skulle ovnsbake den og ha den i min kjøttsaus. Og, jeg liker å kunne velge mellom uendelig antall fetaoster og ditto olivenblandinger. På Grønland kan en selv velge om en vil ha det billig eller dyrt, men uansett er det enkelt å være sunn. Det er det beste med Grønland. Og at det er folk utendørs hele døgnet. Og at småbutikkene er åpne på julaften. Det gjør ikke noe om en har glemt å kjøpe rødkål, bare å løpe ut i nærmeste butikk – som ikke har tenkt å skinne deg på prisen bare fordi det er helligdag. Verre er det på høytiden Eid. Da er det umulig å få tak i en taxi, men det gjelder jo hele byen forsåvidt.

 10. lizthetailor
  Niks, ikke Smalgangen – litt i andre retningen. Så gøy at du også trives på Grønland. Det er helt fantastisk at med alle grønnsakene du kan finne her – man kan lage all mulig slags mat når man bor på Grønland. Det med sunnhet er også sant. Og det at folk er utendørs hele døgnet gjør at jeg føler meg trygg.
  Det med Eid er jammen sant, men som du sier gjelder det hele byen.
  Godt det er flere av oss som liker Grønland. :)
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..En million sjiraffer =-.

 11. Hei! Ser at dette er en gammel tråd, men gøy å lese likevel! Har lyst til å kjøpe meg leilighet på Grønland. Blir imidlertid advart av veldig mange om at dette ikke er et lurt sted å bo for meg som tross alt er ung, blond og ikke minst single! alt fra tantene mine, foreldrene mine og sist min kompis som er politi tror ikke det er lurt å bo der alene. Dette gjør at jeg blir litt i tvil! Dere som bor her allerede, fortsatt like positive? :)

 12. Jeg bor her fremdeles – og elsker det fremdeles. Er mørkeblond og singel, og føler meg trygg blant naboer og venner i området. :) Velkommen til nabolaget om du ender opp her! :)

Leave a Comment.

CommentLuv badge