Takknemlig og spent

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

I går var jeg en veldig sliten lærer, i dag føles verden mye bedre. Jeg har, takket være deres refleksjoner, råd og kommentarer, samt mine kollegers omsorg, innsett at man ikke kan rekke over alt, alltid. Noe må dessverre nedprioriteres. I dag skal jeg ha fire utviklingssamtaler, og nå gleder jeg meg faktisk litt. Elevene min er flotte, og jeg vil tro at foreldrene er minst like ålreite.

Alle har et forhold til skolen. Alle har hatt både gode og dårlige lærere. Alle har opplevd hvordan det er å ikke bli sett i skolehverdagen og alle har opplevd å mestre (håper jeg). Jeg tenker at dersom vi ønsker engasjerte, motiverte og dyktige lærere, behøver vi ikke nødvendigvis mer lønn, men mer takknemlighet ovenfor den jobben som blir gjort, samt at læreryrket får høyere status. Jeg trenger ikke mer penger, men jeg trenger tid til å gjøre alt jeg er pålagt. Og jeg trenger å føle at den jobben jeg gjør blir satt pris på.  

Jeg er spent på utviklingssamtalene, og på et mer personlig plan er jeg spent på å hente den lille valpen vår. DSCF6980 - KopiHvis noen er spent på navnet, samt hvordan avtemningen har gått, kan jeg røpe at det lille nøstet heter Aira. Vesle Aira! Elevene mine var helt enig i at det var et fint navn da vi lagde statistikk knyttet til pollen her inne. Jeg fortalte dem hvor mange som har stemt, samt hvor mange stemmer hver av navnene fikk. Så fikk elevene stemme (flesteparten valgte Aira), og så lagde vi et diagram sammen.

Jeg synes hun ser ut som en Aira, og hun oppførte seg som en Aira. Jeg gleder meg til å hente henne og få henne hjem, endelig.

I dag vil jeg nevne noe positivt også: å være lærer er fantastisk givende. I maten i dag, satt jeg meg ned med elevene og diskuterte hva demokrati er, snakket om valget, og flere hadde meninger om hvem de skulle stemme på når de blir 18. Mange hadde hørt foreldrene diskutere politikk, og flere var overraskende reflekterte i forhold til alderen de er. Læreryrket er fantastisk givende, og jeg elsker jobben min, men noen ganger, som i går, kjenner jeg på hvor tungt det er å ikke rekke over alt. Men læreryrket er et godt yrke. I hvilke andre yrker har man over 20 små mennesker som forteller deg at du er flink? :-)

Takk for omtanken og refleksjonene deres. Jeg skal ta det innover meg. Ingen er supermennesker, man må velge det man skal prioritere og man må ta vare på seg selv. Det gjelder flere enn meg.

Liknende poster:

  Ingen funnet

11 Comments

 1. Det høres veldig koselig ut å være sånn derre lærer! Håper de barna jeg en gang får får en like engasjert lærer som deg =)

 2. Saa flott! Naa begynner jeg skikkelig aa glede meg til aa ta fatt paa laereutdanningen paa mandag, skal ha begge de to siste blogginnleggene dine i bakhodet :) Lykke til med samtaler!

 3. Så godt å høre at dagen idag var litt bedre. :D Læreryrket er et viktig yrke, og det høres ut som om du vil gjøre det du kan for å være en god lærer. Det høres ut på meg som du har gjort en veldig bra start. :)

 4. nå er d lenge siden jeg har sjekka bloggen din..
  men nå skal jeg huske å følge deg på bloglovin så jeg husker å lese innleggene dine.

  jeg har lekt litt med tanken på læreryrket, det virker veldig givende,
  og awww for en herlig søt hund

 5. Så godt å høre at det går bedre i dag! Jeg har virkelig respekt for jobben lærere gjør. Barneskoleklassen min må ha vært et ork å ha med å gjøre (ikke jeg selvsagt, jeg var snill!), og jeg har ikke noe annet enn respekt for lærere som holder seg profesjonelle i sånne situasjoner. Jeg hadde ikke greid det, selv :)

 6. Kan tenke meg det er utrolig givende å være lærer når man har en fin gjeng unger ja. Noen dager er nok ekstra tunge, det kommer man ikke unna. Men de gode dagene gjør nok opp for det. Og jeg tror når du kommer over det verste i starten så blir hverdagen enklere, du blir sikkert flinkere til å prioritere hva som er viktig og hva som skal gjøres når etterhvert. Hold ut :)

 7. Morsomt å bruke pollen på bloggen til å regne statistikk med, tipper det gjør hele saken enda mere spennende for ungene – iallefall når de får ‘stemme’ på hundenavnet. :) Skjønner mere og mere hva som motiverer folk til å bli lærere. Håper entusiasmen og motivasjonen holdes ved like og at du ikke får noen rakkerunger som meg der. ;)

 8. Har selv jobbet som lærer i den videregående skolen – faglærer i matematikk og økonomiske fag. Jeg har en stor beundring og respekt for lærere i barne – og ungdomsskolen. Det krever så vanvittig mye mer å ha det hele og fulle ansvar for de søte små enn umotiverte elever i tenårene :-) Så stå på frøken, barna trenger engasjerte lærere.

 9. Langemyh
  Hehe, det er veldig koselig å være sånn derre lærer. Jeg håper også at dine fremtidige barn får gode lærere – det fortjener absolutt alle barn. :) Tusen takk for flott kompliment, nå rødmer jeg litt her i sofakroken.:)

  Cest la vie
  :) Du kan glede deg! Håper det har gått fint med oppstarten, og at du ikke blir like skuffet over lærerutdanningen som meg.;)

  ikkeborg
  :) Tusen, tusen takk ikkeborg. Det varmer veldig godt.:)

  Theri
  Tusen takk, både for fin kommentar og for veldig gode komplimenter. Varmer godt.:):)

  Jorun
  Første gang jeg leste kommentaren din, gikk jeg inn på bloggen din for å lese – tusen takk for lenken, det var fin lesing.:) En nydelig, trofast hund du har, du er heldig som har hatt han så lenge.:)

  Ida Marie
  Så koselig å høre! Jeg har ikke hatt tid til å blogge så mye i det siste heller, så her har det ikke vært mye action…;)
  Jeg anbefaler læreryrket om du har stor arbeidskapasitet (og det har jeg inntrykk av at du har), så gå for det om det motiverer deg!;)

  Maja Piraja
  Hehe, selvfølgelig var du en av de snille.:) Jeg tror at læreren spiller stor rolle i en vanskelig klasse, men at man heller ikke kan undervurdere hvordan foreldrene er, samt hvordan foreldrene omtaler læreren og skolen. Etter min erfaring har det stor betydning. Du hadde helt sikkert greit det, om du hadde bestemt deg for det.;)

  Monica
  Ikke sant. Du har så rett, så rett. Tusen takk for gode råd, jeg tar dem til meg.:)

  Epsen
  Elevene synes det var veldig stas å få lov til å være med å bestemme navn, og siden alle fikk komme opp og tegne en del av diagrammet/tabellen på tavla, var det tydelig at de forstår de grunnleggende konseptene innenfor statistikk. Tusen takk for gode ord, jeg håper jeg får en rakkerunge som deg som elev!;) hehe!

  Gretten
  Jeg har stor respekt for de som er lærere i den videregående skolen, det krever en enorm faglig dyktighet, i tillegg til de pedagogiske og didaktiske ferdighetene. Så respekten går begge veier her.;)

Leave a Comment.

CommentLuv badge