Beboerparkering

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

I kveld er det et eller annet manne-interessant på tv, og kjæresten er benket foran tv-en. Han sitter helt frammerst på sofakanten, og jeg er redd for at han skal tippe overende og ramle fra sofakanten hvert øyeblikk, så engasjert er han.

Jeg sitter med laptopen på fanget, surfer og hører på musikk. Har lite tid til å surfe om dagen, så har helt glemt hva jeg pleide å surfe på før jeg fikk det så travelt. Det endte med at jeg begynte å lese om beboerparkering, som bilen min er en del av. Det er et parkeringsprøveprosjekt iverksatt i tre bydeler i Oslo av byrådet, deriblant Grønland/Gamle Oslo hvor vi bor.

Jeg har tidligere vært sinna på trafikketaten fordi de bilnappet bilen min, men jeg er litt fornøyd med dem også.

Kjære byråd, for et fantastisk tiltak!
Tidligere ble gratis gateparkering på Grønland ofte brukt av drosjer og falleferdige biler som aldri ble kjørt. Næringsdrivende og pendlere var også hyppig brukere av gratis gateparkering i området, noe som ikke var vanskelig å merke. Bilen min ble ikke brukt så ofte, men de få gangene jeg kjørte, brukte jeg gjerne 45-60 minutter for å finne parkeringsplass. Nå tar det kanskje fem minutter, og ofte er det ledige plasser rett utenfor leiligheten. De falleferdige bilene som bare sto og tok opp plasser er borte, og drosjene parkerer ikke som tidligere. Forskning fra andre byer viser at kollektivtrafikken blir mer brukt av pendlere og næringsdrivende når slike tiltak blir satt i gang i sentrumsgater, i følge Aftenposten.

Det er noen smarte kriterier for å få beboerkort, og det koster 300 kr i prøveperioden. For at flere enn beboerne skal kunne bruke plassene, kan man betale med mynter og stå parkert 2 timer på dagtid, samtidig som det er gratis for alle på ettermiddager/kvelder og søndag.

Jeg har riktignok blitt nødt til å lære meg lukeparkering etter at jeg flyttet hit. På oppkjøring til førerkortet presterte jeg faktisk å “luke”parkere foran en port merket med “parkering forbudt, borttauing uten varsel” med ett dekk halvt oppe på fortauet. Nå lukeparkeres det mer eller mindre smertefritt, og det kan nok være litt fordi det faktisk er plass til bilen. Tusen takk til byrådet og trafikketaten – dette synes jeg fungerer veldig, veldig bra!

Dette kan likne på meg og mine parkeringsferdigheter:

Liknende poster:

  Ingen funnet

9 Comments

 1. Beboerparkering er genialt, for meg er det helt snålt at det har tatt så lang tid og vært så mye motstand mot dette i Oslo.
  Jeg bodde mange år i Trondheim, og hele Trondeim har i årevis vært (eller var iallefall frem til jeg flyttet) beboerparkering. Jeg hadde ikke bil så ofte, men når jeg hadde, eller hadde besøk (kunne få korttidsavtaler som lønte seg ved noen dagers besøk) så fungerte beboerparkering ypperlig. Ulike soner hadde ulike tidsperioder som var lukket for andre. Der jeg bodde de siste årene var det mye trykk fra kinoen og kirker og næring, og hadde det ikke vært beboerparkering så hadde vi som bodde der aldri fått parkert bilen vår. Det var helt overkommelig å finne lovlig parkering for de som ikke var beboere også, men det kostet oftest, og man slapp mye crusing i boligatene fra folk som lette etter plasser.
  .-= anne – moseplassen sin siste, kule, flotte blog ..Kjernebiter i solnedgang =-.

 2. Hihi. Bra tiltak!

  Jeg må faktisk innrømme at da jeg tok kjøretimer, ba jeg læreren om å lære meg å lukeparkere helt perfekt. Jeg var nemlig blitt så provosert over en enkeltperson som uttalte at “du klarer aldri å lære å lukeparkere, du er kvinnfolk!”. Jaggu lærte jeg det ikke og ;) Bare litt synd at nå som jeg er flyttet hjemmefra og ikke like ofte har tilgang på bil, blir det litt mindre parkeringsøvelse, og dermed litt dårligere parkeringsegenskaper.. Men det trenger vi jo ikke nevne noe om.
  .-= vaskeklut sin siste, kule, flotte blog ..Mitt juleønske =-.

 3. Uff, kan tenke meg at det kan være vanskelig å finne parkeringsplasser når en bor i blokk i Oslo. Da har jeg fordelen ved å bo i hus med egen parkeringsplass! Så greit tiltak da! Blir selv irritert over biler som aldri blir kjørt som tar opp parkeringsplasser!
  .-= Janne-Kristin sin siste, kule, flotte blog ..Liker du ikke smaken av vin? =-.

 4. Anne – moseplassen
  Så sant, så sant. Must like beboerparkering. Håper de viderefører det!

  Sonja Dadam!
  Hehehe, nå kommer jeg til å se etter deg i Oslos gater. Og på youtube. :D

  Vaskeklut
  Heia damer (og vaskekluter) som kan lukeparkere! Det siste der latet jeg som om ikke sto der.;)

  Janne-Kristin
  Åh, du er heldig. Det må være bra med egen plass. Jeg hater også biler som bare står der, og som tydelig burde vært avskilta (rustete, ikke betalt årsavgift osv osv). Heldigvis blir sånne biler henta i ny og ne.
  .-= Plosiv sin siste, kule, flotte blog ..Beboerparkering =-.

 5. Sonja! (jeg husket utropstegnet, men glemte bakordet)
  Det sa jeg også. Men så tok pakket jeg min smånervøse mor inn i bilen, og for å gjøre henne enda mer nervøs, kjørte jeg inn i Oslo sentrum. Ja, jeg kjørte usedvanlig mye feil (bl.a. trodde jeg at jeg skulle kjøre der buss og trikk kjørte), men vi overlevde. Såvidt, i følge min mor. Finn noen som er mer nervøs enn deg, og tross dem. Det er gøy.

  Betta
  Trikk er et fantastisk framkomstmiddel, når det går til riktig tid. Aner jeg at du gleder deg til å bli kvitt snøhaugene? Jeg gjør iallfall det. Sommer. Sukk.

Leave a Comment.

CommentLuv badge