Begrenset profil på facebook – how to

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Som lærer har jeg fått en del venneforespørsler fra elever og foreldre på facebook. Jeg godtar foreldre og tidligere elever, men de får kun tilgang til en begrenset profil. Det innebærer at jeg bestemmer hvilken informasjon de får se, og hvilken de ikke får se.

Jeg skriver aldri ting jeg ikke kan stå for på facebook, men det finnes grenser for hva de trenger å vite. Nå skal jeg vise dere hvordan dere kan begrense deres profil, steg for steg. Klikk på bildene for å se de større (men da får du ikke se menyene mine på siden…).

1. Logg inn på facebook.

2. Klikk på Brukerkonto, og så Rediger venner.

3. Du kan droppe dette punktet, men jeg anbefaler det fordi da kan du legge elever/foreldre/andre  rett i lista, og dermed gi dem begrenset tilgang med en gang de legger deg til som venn. Dersom du dropper dette punktet, må du inn og redigere personverninnstillingene for hver person som legger deg til.

Klikk på Alle Kontakter – så Lag ny liste.

4. Denne boksen popper opp. Lag et passende navn på listen, og huk av de personene du ønsker å gi begrenset tilgang. Trykk Opprett liste.

5. Nå ser du hvilke personer som er lagt til i hvilke lister. Nå må du klikke på Brukerkonto -> Personverninnstillinger.

6. Klikk deg videre inn på Profilinformasjon. (Prøv deg gjerne fram på de andre personverninnstillingene også.)

7. Velg hvilken informasjon du vil skjule/vise. Bilder og videoer tagget av meg er noe jeg f.eks. skjuler. Klikk på Tilpass.

8. Denne boksen kommer opp: Her kan du velge å gjøre informasjon/bilder synlig for – eller skjult for personer eller grupper (lister). Nå er det praktisk at du lagde liste først, for når du nå skriver navnet på listen, gjelder restriksjonene for alle personene i listen (også for personer du senere legger til i listen).

9. Nå ser du at det står f.eks. “Bare venner; untatt: *navn på gruppa*”. Anbefaler samtidig å endre innstillingene på Fotoalbum.

10. Klikk, og gjør det samme som du gjorde da du endret innstillingene i sta.

Vips!

Edit: Du bør forresten lese kommentaren til Espen her.

Du kan forresten følge meg på facebook.

Liknende poster:

  Ingen funnet

14 Comments

 1. Så bra du skriver om hvordan man kan gjøre dette. Jeg har også ordnet meg slik, pga at jeg hadde en del “venner” som kun var der fordi jeg trengte naboer til diverse facebook spill – nerd som jeg er! :p
  Men har opplevd at mange ikke har noe peiling på at dette faktisk går ann!
  .-= Liljen ~Life As it Is~ sin siste, kule, flotte blog ..Her kommer endelig MINE bilder fra helga #1 =-.

 2. Kjempefint at du skriver om dette! Dette var ting jeg ikke visste på forhånd. Kjempenyttig! Jeg personlig legger verken til elever eller foreldre på facebook. Ikke fordi jeg ikke står inne for ting jeg skriver der, men fordi jeg mener at fritden min er MIN, den vil jeg ikke dele med de jeg omgås så mye med til daglig. Men det er selvfølgelig individuelt hvordan man føler det! Uansett kjempefint at man kan sette restriksjoner.
  .-= Petrine sin siste, kule, flotte blog ..Teachers make a god damn difference – what about you? =-.

 3. En flott “How to” du har laget. Eneste man skal være litt obs på er om noen kommenterer bilder vil dette dukke opp på veggen og dersom elever (eller andre med “limited profile”) ser veggen kan de da klikke seg inn å se hele albumet. Jeg har kommet inn på venners venners album fordi mine venner har kommentert (har sjekket at de har lukket profil ellers). Dette er en svakhet ved FB som man bør være litt klar over.

 4. Nyttig informasjon, men er det godt nok å gjera det slik? Vil eg sjå meir som venners venn enn som venn?
  Sjølv reknar eg Facebook som ein offentleg arena. Det eg legg ut der er tilsvarande det eg kan seie/syne i kassakøen eller på veg inn på kino. Trur kanskje problemstillinga er litt ulik mellom by og bygd. På mindre stader vil eg kanskje ha foreldre som venner på FB fordi dei er venner, ikkje fordi dei er foreldre. Då vert det fort kunstige skiller om nokon skal stengast ute. Eg overlet valet til elevar og foreldre.

 5. Oi, for ett kjempelurt innlegg! :) Selv begrenser jeg vennene til lillesøsteren min og litt forskjellig fra før av, føler ikke de trenger å vite alt og se alle bildene mine. Men har ikke opprettet noen liste på dem da, dette skal jeg prøve når jeg kommer hjem og facebook ikke er sperra (sånn som det er på skolen). Supert tips! :D

 6. Liljen
  Hehe, jeg skjønner. Det er greit å gjøre det sånn, gitt.:)

  Petrine
  Så bra du synes det.:) Skjønner godt at du ikke legger til elever/foreldre på facebook. Det er vanskelig å sette grenser, men jeg har iallfall funnet ut at dette fungerer bra.

  Lill-Helen
  Så bra du synes det.:)

  Espen
  Oi, det var jeg ikke klar over – bra du sa fra. Heldigvis ligger det ingen suspekte bilder av meg ute på facebook, men dog – viktig å vite. Takk!

  Jens R
  Er enig i at facebook er en offentlig arena, og at det en skriver der, må en kunne stå for. Når det er sagt, har jeg f.eks. venner som har lagt ut ”upassende” bilder (meg med alkohol f.eks.), som jeg ikke ønsker å dele med foreldrene til elevene mine/elever, rett og slett fordi jeg ikke synes det er nødvendig å dele den delen av livet mitt med dem.
  Når du sier at du overlater valget til elever og foreldre – hva gjør du når du får forespørsler? Godtar du de?

  SUPERJANNE
  Vær så god! :)

  Monika
  Så bra du synes det, takk! Det er lurt å begrense litt – men kikk på hva Espen skriver over her også, det er visst noen feil med systemet. :)

 7. Hei, bra diskusjon.
  Men jeg har sett at de som har begrenset tilgang likevel kan se aktiviteten din, dvs. om man skriver en tanke eller legger ut en musikkvideo… Noen som vet hvordan man hindrer dette?

 8. Fant ut at for å kontrolere annet man deler må man gå inn på “låsen” ved siden av “del” knappen og definere det der hver gang.

 9. Pingback: Woop, woop |
 10. Перевозка животных – это необходимое дело в ежедневнике любого владельца кошек, собак и других специфических четвероногих друзей. Нередко обычные такси отказываются везти питомца. Да и стоимость у таксопарков сильно повышается, когда сообщается, что пассажир – это собака (даже если очень воспитанная и в наморднике) или кто-то более экзотический: попугай, лама или крокодил. Не используйте таксопарки – эти службы в большинстве не приспособлены к перевозке животных. Из всего сервиса – тряпка на заднем сидении. Лучше обращайтесь в службу – ZOO TAXI.
  Преимущества службы ЗООТАКСИ
  – Особенный автотранспорт, снабженный комфортными местами для питомцев. Разнообразные виды авто: Хёндай Портер, Лада Ларгус, Ситроен Берлинго.
  – Сервис ориентирован на животных: санитарная обработка места для перевозки, кондиционер и электроотопление машины, прием пищи для животных по заранее заданному расписанию.
  – Перевозки с с сопровождением хозяина и без сопровождения. В службе ЗООТАКСИ работают только сотрудники, которые имеют специальную подготовку, ладят с вашими четвероногими друзьями.
  смотрите здесь
  Служба предлагает выгодные цены и высококлассных работников. Поездки комфортны как для питомца, так и владельца. Для сопровождающего доступно сидение рядом с питомцем.

Leave a Comment.

CommentLuv badge