En liten oppfordring

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

I dag er det fredag, endelig er det snart helg. Det er mørkt tidlig om morgenen, og kanskje til og med mørkt når man går hjem fra jobb, og man føler kanskje at man jobber ekstra mye i denne perioden. Allikevel kommer jeg med en liten oppfordring til (hovedsakelig) dere lærere som leser bloggen min.

Send en e-post (eller ta en telefon) til en forelder i dag, kun for å gi ros. Gi ros fordi barnet deres jobber bedre med lekser, eller fordi foreldrene gjør en innsats i forhold til matematikken, akkurat slik du på utviklingssamtalen sa at de burde gjøre. Kanskje eleven har vist stor omsorg for noen? Kanskje eleven har hjulpet andre? Jeg er helt sikker på at elevene i din klasse som kan ha godt av litt ros, og foreldrene det samme.

Ta deg tid til å skrive den mailen. Ingen praktiske opplysninger, ingenting negativt, bare “Hei! Jeg har lagt merke til at … jobber mye bedre i timene i det siste, spesielt i matte. Takk for at dere har tatt tak i leksejobbingen hjemme, nå er … mye mer aktiv i timene, og dette påvirker både det faglige og sosiale her på skolen. Dere er flinke, fortsett slik!” – eller noe liknende.

Jeg gjorde dette i dag, og noen minutter senere fikk jeg svar fra pappaen, som roste tilbake. Og vips, fikk jeg mer energi også, noe som hjelper på når dagene blir mørkere og mørkere.

Jeg har planer om å sende mail til alle foreldrene med ros før jeg slutter i slutten av desember. De fortjener det, de gjør faktisk en veldig god jobb med disse barna.

Er du ikke lærer, kan du sende en mail til en samarbeidspartner, en kollega, en sjef eller en ansatt. Ros godt arbeid. Gjør hverandre bedre.

Hvor ofte får du mailer med bare ros – og hvor ofte sender du?
Tok du utfordringen?   

 

 

 

Følg med: 
Facebook
 – Twitter – Instagram – Google+ – RSS – Bloglovin

Liknende poster:

  Ingen funnet

7 Comments

 1. Det er mye sant i det du skriver. Vi er egentlig altfor dårlig til å gi hverandre ros. Uoppfordret. Ris derimot er vi snare til å hive oss på.

  Jeg skal jammen ta sende en kollega til et par gode kollegaer, jeg :-)

  Ha en fin kveld!
  Liv-Inger sin siste, kule, flotte blog post ..Tampongens mange bruksområder

 2. Så enig, så enig :) sjølv er er sjukepleier, og ser at med litt ros kan ein forandre ein heil dag for nokon :) Sjølv prøver eg å gi ros til alle rundt meg, for det finst mykje ein kan gi ros eller kompliment for :) Takk for eit flott blogginnlegg, og ikkje minst eit koslig besøk inne hos meg :)
  Ønsker deg ein fantstisk lørdagskveld videre! Godklem :)
  Anja-Elin sin siste, kule, flotte blog post ..Framgangen ♥

 3. Liv-Inger
  Det er akkurat det vi er! Det er så enkelt å fokusere på det som er dårlig, og det er så viktig å fokusere på det som er bra.

  Anja-Elin
  Så bra! Takk for tankene dine, som sykepleier gjør du en enormt viktig jobb. Stå på!:)

 4. For en flott oppfordring :) Vi er for dårlig til å rose de rundt oss, det være seg familie, venner, kolleger osv. Absolutt noe man burde bli bedre på.

 5. Pingback: Woop, woop |

Leave a Comment.

CommentLuv badge