Forskjellen på en nyutdannet og en erfaren lærer

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

I fjor var jeg en frustrert, sliten og lei nyutdannet lærer.  I år har jeg erfaring, og er en sliten og erfaren lærer. Og hva er forskjellen på en ny og en erfaren lærer? Jo, nå skal du se notatene mine fra et møte, begge varighet 1 time.

En nyutdannet lærer (i hvert fall om den er meg) noterer så mye på et møte (er det noe rart jeg var sliten?):

Jeg noterte og noterte – det var jo så sinnsykt mange beskjeder, og jeg kunne ikke stole å at jeg skulle klare å huske alle disse tingene. Ingen rutiner var inne, ingen erfaring, ingen rominndeling, ingen elevgrupper, ingen kolleger. Derav alle bokstavene og ordene. Bildet øverst med alle notatene er fra august 2009.

En erfaren lærer (i hvert fall om den er meg) noterer så mye på et møte:

Bildet er fra 2. mars 2010. Om det er apati fordi jeg vet at jeg ikke kommer til å klare å huske å gjøre alt jeg noterer, om det er overlevelsesstrategi fordi jeg tenker at jeg kan si at jeg ikke husket det og ikke noterte det, om det er at rutinene sitter, kollegene er på nabokontoret, elevene er snille, foreldrene er blide, eller om det er latskap eller utslitthet kan jeg ikke si sikkert.

Noe har i hvert fall skjedd. Hva tror du har skjedd?

Liknende poster:

  Ingen funnet

6 Comments

 1. Kanskje litt blanding, men mest at du no greier å plukke ut ka som er viktig i alt som blir sagt :). Og så får ein litt fokus på ka som er ka etter som åra går :)

 2. Jeg tror det er en blandings, du har blitt mer rutinert,mer sliten, stoler mer på deg selv, er litt lat, senker skuldrene og tillater deg å innse at du ikke makter absolutt alt… ;)

 3. Hahaha.. Er vel sånn i de fleste yrker kanskje? :D Jeg er hvertfall ikke så hypp på å notere/holde orden nå som jeg var for ett par måneder siden..
  Deadbarbie sin siste, kule, flotte blog post ..kribler

 4. Hi hi! Jeg har det nesten som du. Har jobbet litt av og på innimellom permisjoner. Men holder nå på med mitt andre årsvikariet.
  I fjor var ALT nytt for meg: Kontaktlærer, 1. klasse, ny skole, elever og kollegaer.
  I år har jeg fordelen å kjenne elevene, kollegaene, foreldre osv… Det er en utrolig stor forskjell:) Merker at jeg har mer energi når jeg kommer hjem fra jobb nå:)
  landsbyjenta sin siste, kule, flotte blog post ..UTE AV VERDEN

Leave a Comment.

CommentLuv badge