Jeg digger Google Reader

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174


Jeg synes Google Reader er noe av det fineste som finnes på internett. Google Reader er en RSS-leser, det vil si at den henter RSS-feed fra de nettstedene jeg har lagt inn i min abonnementsliste. Abonnementslisten har jeg lagd ut fra nettsteder jeg besøker ofte og lista mi inneholder veldig mange gode blogger.For de som kjenner til bloglovin, er det litt samme greia.

For å strukturere feeden min, har jeg valgt å lage to mapper: Favoritter og Sosiale medier. Feeden har jeg med meg over alt, fordi jeg har lastet ned en iPhoneapp og en iPadapp (FeeddlerRSS – gratis). Jeg leser stort sett når jeg sitter på bussen eller trikken, eller etter at jeg har lagt meg på kvelden. Jeg slipper å sjekke innom slikejenter, majapiraja, monica, jannekristin, mirakel, sivilstatus og minst 50 andre nettsteder hver dag. Innholdet kommer til meg, jeg kommer ikke til innholdet.

En negativ ting jeg har merket ved RSS-feed-lesing, er at jeg ikke så lett går inn for å kommentere. Jeg leser, blir underholdt/lærer noe/fniser/reagerer på et eller annet vis, men terskelen for å gå inn for å takke eller komme med innspill er høyere, rett og slett fordi det er flere klikk unna (latskap, jeg veit).

Å sette i gang med Google Reader er superenkelt. Hvis du allerede har en googlekonto (gmail f.eks.), er det bare to klikk. Gå inn på Leser øverst på google.com – tykk på “Legg til abonnement”, og legg inn en adresse i feltet (f.eks.: www.plosiv.net). Vips!

Sosiale medier-feeden består per i dag bare av 8 feeds, og jeg ønsker gjerne tips til flere. Kjenner du til noen bra?

Bruker du RSS-leser – og har du noen tips til blogger/nettsteder jeg bør legge til abonnement på? Kanskje du har en blogg jeg bør følge med på?

Liknende poster:

  Ingen funnet

25 Comments

 1. Er selv stor fan av google reader. Er perfekt når man har mange blogger og gå gjennom. Man får en rask oversikt over hvor det er nye poster og man kan lese rask igjennom dem. Eneste problemet jeg har er at jeg legger til for mye rart. Prøver å ordne litt mappestruktur en gang i blandt:P
  OleeiD sin siste, kule, flotte blog post ..Camera App- Nå med dedikert utløserknapp

 2. Jeg er så veldig enig! Utrolig deilig å ha alt på et sted, det gjør at jeg får med meg mye mer og samtidig ikke bruker mer tid enn jeg “må” på det. Godt når jeg både har mange blogger (og andre ting) jeg vil lese og mange andre ting å bruke tida på. :)
  Ane sin siste, kule, flotte blog post ..Hvordan gjøre en sånn passe bra kveld litt bedre

 3. Google Reader er et bra verktøy. Jeg må likevel si at jeg liker kombinasjonen Google Reader og feedly(.com) enda bedre. :) Enkelt og stilrent design og lett å organisere.

 4. Ja google reader er ett kjempe verktøy. Begynte å bruke det med feedly jeg også og nå i tillegg med en reader app på desire telefonen. Litt vanskeligere å kommentere etc via tlf men får ihvertfall gått igjennom feed’ene
  Sven Thore sin siste, kule, flotte blog post ..Endelig riktekst signatur i Gmail

 5. Jeg forsøkte å like google reader, men jeg savnet å kunne se selve nettsiden, og ikke bare innholdet i innlegget. Veldig glad i eye candy? Ja. Så foreløpig går det i bloglovin. Men for all del, google reader er helt genialt!

  Tusen takk for linklove forresten! :)
  Maja Piraja sin siste, kule, flotte blog post ..Something new…

 6. Uff, jeg liker ikke Google Reader når det kommer til blogger, nettopp på grunn av det du nevner; det er så mange klikk unna for å kommentere. Og jeg elsker å kommentere, og jeg elsker å få kommentarer. Google Reader bruker jeg heller til magasiner og slikt, mens jeg holder meg til Bloglovin’ når det gjelder blogger. :)

 7. Har aldri helt giddet å sette meg inn i RSS! Sløvt av meg kanskje. Men jeg har en google-konto så dette blir nok gjort ganske snart :-D
  Deadbarbie sin siste, kule, flotte blog post ..so bad superbad

 8. Terskelen for min del har vært i å finne ut hva Google Reader er, nå har du tatt skrittet for meg, Plosiv. Takk for det – føler at å begynner å bruke det nå ligger veldig mye nærmere! :)
  Helleth sin siste, kule, flotte blog post ..Søndag no1

 9. Steinar J. Olsen må jo være med på en “sosiale medier” feed: http://blogg.stormberg.no/
  Noen andre som er litt i periferien der er Gro Linn Gamst:
  http://gamstconsulting.blogspot.com/ og Anders Brenna:
  http://blogg.abrenna.com/

  PS: Jeg bruker Netvibes.com til RSS-feed. Der kan du også integrere inn alle mulige slags sider og elementer. Syns det fungerer superbra, men har ikke brukt noen andre.
  Lene sin siste, kule, flotte blog post ..rodmyr- @mmartee Det er viktig å trappe ned til ferie har jeg hørt

 10. Ville bare si at jeg nettopp oppdaget bloggen din under “Anbefalte kilder” i Google Reader :o)

 11. Hei! SIden du var så inspirende ang readeren, så måtte jeg også ta den i bruk :) Hadde jo Googlekonto fra før, så da var det jo lett.
  Men har et problem som jeg ikke finner ut av… Hvor lar du den ligge for lett å ta den frem når du skal lese derfra? Jeg har den nå oppe som en fane hele tiden, men kan man få et ikon eller noe slikt som man bare klikker på og så åpner den seg heller som en fane der og da eller?

  Samtidig, hvorfor er den noen blogger hvor jeg ikke ser bildene de legger ut? Hos de fleste så ser jeg jo hele innlegget deres, men hos noen få kommer kun teksten frem og jeg må allikevel inn i bloggen deres for å se bildene.

  Ha en fin dag, og håper du kan hjelpe meg :)
  Desiree sin siste, kule, flotte blog post ..Bordkort til dåpen

 12. Du kan plassere en snarvei i Favoritt/bokmerke baren i de fleste nettleser (den stripa under adressefeltet). Lagre den som en Favoritt/bokmerke for deretter å dra bokmerket/favoritten bort dit. Dersom det ikke er noen “kant” under adressefeltet må jeg spørre hvilken nettleser du bruker. Internet Explorer? Firefox? Opera? Chrome?

  At du ikke får opp bildene på alle bloggene er ikke Readeren sin feil men bloggenes RSS-feed som ikke legger ved bilder.
  Esso sin siste, kule, flotte blog post ..Hvilke andre steder på nettet finner du meg

Leave a Comment.

CommentLuv badge