Hva jeg bruker “pausene” mine til

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg ble spurt på twitter om jeg snart kunne blogge litt om det vriene i skolehverdagen (etter Følelsen av å ikke strekke til, som ble skrevet i høst). Heldigvis merker jeg at jeg begynner å bli innkjørt, så hverdagslige greier som valg av arbeidsoppgaver for elevene, rutiner og liknende går mye enklere. En del møter brukes på å planlegge timer oppe i hodet mitt, slik at planleggingen går mer effektivt. Nå bruker jeg omtrent så mye tid på jobb som arbeidstidsavtalen min tilsier, så framt det ikke kommer noe ekstra (som utviklingssamtaler o.l.).

Det jeg kjenner tar en del energi i jobbhverdagen min nå, er de såkalte pausene – når elevene har friminutt. Så nå skal dere få vite hva jeg bruker friminuttene til.

Mandag: Uteskole, og dermed ingen pause (men er ute hele dagen og spiser med elevene når de spiser, så det er jo koselig).
Tirsdag: Inspeksjon.
Onsdag: Inspeksjon.
Torsdag: Garderobevakt som har ansvar for å hjelpe elever med votter, sko, jakker, glidlåser, rydding i garderobe o.l.
Fredag: Ingenting – har to friminutt hvor jeg drikker te og svarer på e-post!

I tillegg må man være konfliktløser, man har kjøkkentjeneste, rydde uteskolerom, tømme melkekartongposer og svare på haste-mail fra foreldre.

Og ikke nok med det (!) –  rapporter forteller at hvis man skal være en god lærer må man skape relasjoner til elevene. En av måtene å gjøre det på, er å komme litt tidligere til klasserommet før timen begynner, og bli litt etter timen er over. Det synes jeg er et bra råd, så det prøver jeg å følge så godt det lar seg gjøre.

Jeg prøver å prioritere de tingene som jeg vet gir avkastning for elevene mine, så utsetter jeg de mindre viktige tingene og multitasker litt for å få alt gjort. Det merker jeg gjør godt, og jeg har ikke den samme følelsen av å ikke strekke til som jeg hadde i høst.

Nå gjenstår det bare å se om jeg får (og vil ha) jobb på samme skole neste skoleår. Er i et vikariat, så ingenting er sikkert (selv om jeg har fått sterke indikasjoner på at de ønsker å ha meg med videre).

Liknende poster:

  Ingen funnet

7 Comments

 1. Jeg skjønner at jeg ikke har så mye rett å klage på alle disse feri… ehh, beklager… avspaseringene lærerne får. Dere fortjener det. Også fortjener dere minst tre kollegaer til. Stå på videre! \o/

 2. Takk for mange fine tips :D Du har bare med å blogge når jeg er ferdig utdannet! :P Tror det er få som har fått med seg at feriene faktisk ER avspasering! Skulle bare mangle etter hvor mye tid man bruker på jobb i hverdagen! ;)
  .-= Janne-Kristin sin siste, kule, flotte blog ..WHAT A DAY! =-.

 3. Liker veldig godt innleggene dine om lærerhverdagen. Jeg merker at jeg bare var klar over en liten brøkdel av det dere faktisk må gjøre i løpet av en dag. Mer, mer! :) (Poster altså, ikke flere gjøremål – som Langemyh ønsker jeg dere gjerne flere kolleger!)

 4. Janne-Kristin
  Hehe, skal prøve å holde ut med bloggingen. Det er helt sant at folk gjerne ikke veit at det er avspasering. Nå veit de bedre.;)

  Maja Piraja
  Så koselig at du liker dem, nå gjorde du meg glad… Det er ganske mye rart vi gjør, som vi faktisk bare må gjøre. Flere kolleger hadde vært ålreit. ;)

  Theri
  Åe, tusen takk! Du er dyktig du å! :)

Leave a Comment.

CommentLuv badge