Hvordan var din favorittlærer?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Sommerferien er over, og jeg har bare noen uker med avspasering igjen før skolestart. Har smått begynt å planlegge det kommende skoleåret. Nå som jeg har et år på baken, tenker jeg at jeg kan bli en enda bedre lærer det kommende året. Nå kjenner jeg rutinene, elevene, kollegene, bygget, ledelsen, foreldrene og forventningene – nå kan jeg prøve å bli noens favorittlærer.

Husker du favorittlæreren din? Hvordan vedkommende snakket til deg/dere, hvordan vedkommede underviste, hva som gjorde at du syntes vedkommende var dyktig?

Kan du hjelpe meg med å bli en bedre lærer? Alt du trenger å gjøre er å dele din erfaring og fortelle meg om din favorittlærer. Eller kanskje din sønn eller datter har en favorittlærer? Hva gjør vedkommende bra? Kanskje du har et godt samarbeid med læreren til barnet ditt? Hva er vedkommende flink til?

Gleder meg til å høre deres refleksjoner om dyktige lærere!

Liknende poster:

  Ingen funnet

25 Comments

 1. Min favorittlærer sendte meg brev med egenlagd potettrykk da hun fikk vite at jeg kom inn på den skolen jeg ønsket!

 2. Min favorittlærer var en ung lærer som var
  1. Veldig flink til å lære bort
  2. Veldig forståelsesfull
  3. Førte samtaler om interessante tema innen fagene
  4. Viste forståelse for personlige saker

  Hun var også lærer i mine favorittfag, som sikkert var en fordel. Jeg kunne snakke med henne som en venn etter timene, selv om det stort sett var om skoletema.

  Dette var på ungdomsskolen.
  Thomas S. Nielsen sin siste, kule, flotte blog post ..5 easy tips to stay in shape

 3. Min favorittlærer var kontaktlæreren min fra 5.-7. klasse på barneskolen. Han var, hvis jeg skal tippe, i underkant av 30 og ny i læreryrket. Egentlig skogbruksutdannet og IT-interessert. Og jeg skal si deg han dro nytte av dét i undervisningen. Han var sjelden sint, men veldig bestemt. I timene var det null bråk, og han snudde tidenes bråkeklasse (vi snakker slåsskamper hver dag, elever som ble slått gule og blå, og et tilfelle hvor en annen elev kvalte en annen til han ble blå i ansiktet) til en ganske fredelig klasse. Til femteklassinger å være, selvfølgelig. Litt bråk vil det alltid være. Han tok oss med ut i skogen, vi bygde gapahuk og stekte tomatbønner og bacon over bål. Vi brukte også mye data i undervisningen, og vi fikk utfolde oss på områder vi synes var interessante og “kule”. Dette gjorde ham godt likt blant elevene, som igjen førte til respekt. Jeg husker fortsatt de få gangene han var ordentlig sint. Han var slik en lærer skal være, og da vi gikk ut av barneskolen var samtlige enige om at det største tapet var å miste denne læreren.
  Guro sin siste, kule, flotte blog post ..Filmtips

 4. Eg har hatt mange dårlege lærarar, og nokre få eksepsjonelt gode. Dei to eg ser attende på som dei eg likte best, underviste begge i norsk. Ei i 10. klasse og ein tredje året på vidaregåande. Begge såg meg, såg kva eg likte og ikkje likte, og spurte meg kva eg syntes (og dei andre elevane, sjølvsagd). Dei hadde humor, og lo saman med elevane. Latteren vart aldri snudd mot dei. Ikkje minst sat dei begge på enorme kjelder med kunnskap. Fascinerande fakta om alt mogleg, ting som sit klistra den dag i dag. Det var lite “pjatt”, og dei svarte konkret på konkrete spørsmål, utan å sno seg unna om dei ikkje kunne svaret. Visste dei ikkje, sa dei det, og såleis synte dei for oss at dei var menneske, likestilde med oss ungdomane. “det var eit godt spørsmål”, kunne dei sei. “Eg må undersøke det, og så svarar eg på det neste time”. Elevane vart sett på som viktige, og menneske med ressursar. Individ som kunne bidra med å drive undervisninga framover. Me fekk personlege kommentarar på kva me var flinke til, sjølv om det ikkje var krevd, og alle fekk høyre om sine gode sider i plenum i klasserommet. Då vart det rom for sjølvtillit, og faget vart morosamt og noko alle kunne kjenne at dei meistra.

 5. Min favorittlærer på grunnskolen var egentlig ikke lærer, men vikar. Hun var ungdommelig og veldig kul. Blant annet lærte hun oss “I Just Can’t Wait To Be King” fra Løvenes Konge i engelsktimene, som vi fremførte på en elevkveld :)
  ithil sin siste, kule, flotte blog post ..Speilbilde

 6. De lærerne som har utmerket seg, hos meg, har vært de som har turt å trø litt utforbi “reglene”. De har undervist litt utenfor boksen. Funnet alternative metoder å undervise på, ikke i hver eneste time selvfølgelig. De har alle vært vare for å ikke plukke på de “svake”, og brukt mye humor.

  Vanskelig å sette fingeren på noe spesielt egentlig, for de klarte alle å finne sine personlige måter å gjøre ting på.

 7. Min favorittlærar såg mitt talent, og behandla meg med respekt, akkurat som han ville behandla ein vaksen. Og gav meg Twist når eg var flink;)
  Hanne sin siste, kule, flotte blog post ..Does God really know

 8. Når jeg tenkte over problemstillingene dine, fant jeg ut at mine favorittlærere alle minner ganske mye om House M.D. hehe. Høres kanskje sprøtt ut, men slike folk driver deg nok til å lære. Jeg elsker virkelig når en lærer kan være ærlig med deg og gi ekte tilbakemelding på hvordan man egentlig gjør det, hva man bør jobbe med og som kjører House stilen dersom eleven ikke bryr seg om de tilbakemeldingene som er gitt.
  :)
  Egil sin siste, kule, flotte blog post ..Hvorfor Perosnlig Trener

 9. Thomas
  Niks, aldri for sent å kommentere! Det var et godt svar, tar det med meg inn i det nye skoleåret. :)

 10. Jeg regner med at favorittlærere varierer litt etter hva slags elev man var, men mine favorittlærere var gjerne de som var strenge (ikke på en sint måte, på en sånn no nonsense-måte), og som hadde høye forventninger til oss faglig.

  De jeg likte dårligst var de som behandlet oss som om vi var uintelligente og måtte ha alt inn med teskje.

  For eksempel; Da jeg gikk i 3.gym leste vi Dantes helvete i italiensken. Det var ikke egentlig pensum, men det var jo innmari interessant. På samme tid hadde vi en norsklærer som da vi skulle lese kapittel en i Naiv.Super av Erlend Loe brukte de første ti minuttene av timen på å fortelle oss i et oppmuntrende tonelag at i denne teksten var det enkelt språk og korte setninger, så dette burde vi mestre (jeg gikk på den skolen i byen min med nest høyest snitt. Det store flertallet av elevene ville klart å lese Naiv.Super uten noen som helst form for motivasjonstale).

 11. Jeg vet ikke om jeg hadde noen favorittlærer, men jeg har noen episoder med lærere som jeg kommer til å huske.

  Vi hadde en lærer vi terga masse for å se hvor sint vi kunne få han. Det vi oppnådde var ikke å gjøre han sint. Han satte av en skoletime for å høre på oss og snakket med oss isteden. Han lyttet virkelig til det vi sa også. Etter det fikk vi skikkelig respekt for han og jeg garanterer at det er flere enn meg som husker dette.

 12. De beste lærerne er de som ser elevene sine, og viser at de tør å behandle elevene ulikt, avhengig av hvem elevene er. Sjenerte, men fagsterke, Ola ønsker seg ikke nødvendigvis det samme fra læreren sin som Tine som stortrives i skolegården men ikke i klasserommet.
  Jørgen sin siste, kule, flotte blog post ..Hvordan du kan lære deg å kjenne din egen by

 13. Åh, dette blir nok et bra år! Er vel ingen lærere som kommer ut av sitt første år og synes det har gått kjempebra! Gleder meg til jeg kommer så langt :D
  Jeg har hatt mange fine lærere, men den læreren jeg lærte best av var en mann vi fikk i samfunnsfag i tiende klasse. Først var han skummel og en mann man burde respektere. Etterhvert oppdaget vi at han var ganske ålreit og at han hadde den fine balansen mellom streng lærer og gøy lærer. Jeg har aldri jobbet så mye som jeg gjorde det skoleåret! Så kunsten er vel å finne den balansen, men det tror jeg man trenger mange år på å finne :)

 14. Jeg har egentlig likt stort sett alle lærerne jeg har hatt på barneskolen.
  Fra 1.- 4. klasse hadde jeg en lærer som var veldig opptatt av klassemiljøet. Vi fikk stadig lov til å opptre for hverandre i timene, noe vi likte kjempegodt:)
  På ungdomskolen hadde vi en lærer som jeg synes var utrolig flink til å lære bort. JEg var skikkelig irritert på ham til tider, men samtidig syntes jeg han var bra:)

  En god lærer er en som ser elevene, og som ønsker å bidra til at de har en god hverdag og blir kjent med sine talenter og egenskaper.

 15. favorittlæreren min het kristos og hadde meg bare i ett år. han var rolig og fattet, men hadde samtidig myndighet. når han kom inn i rommet, ble alle stille, ikke fordi han var skummel men fordi han var spesiell. kristos forstod elevene og hadde en toveis kommunikasjon. han lot oss alltid delta aktivt i timene, og gjorde undervisningen morsommere ved å fortelle historier fra virkeligheten og dele egne erfaringer som var relevante i forhold til fagene. han hevet aldri stemmen, men var bestemt og myndig. det viktigste var vel at han var utrolig engasjert i faget sitt og alltid glødet av villighet til å lære bort! han hadde noe inni seg han ønsket å dele, og positiviteten hans smittet over. når han var litt sliten (det hender jo lærere har en dårlig dag) fikk vi alltid jobbe mer sammen og samtale, og diskutere med både kjente og ukjente. han la stor vekt på kommunikasjon og han var virkelig engasjert. dessuten var han utrolig kunnskapsrik uten av det ble veldig trivia-ish.

 16. Min favorittlærer var han som ikke trengte digitale hjelpemidler for å gjøre det interessant – tavle og kritt var nok. Han som aldri glemte at det er viktig å ha det gøy, å kose seg, å prate sammen. Han som brydde seg om oss som elever og som klasse. Han som var hyggelig, men bestemt. Han som hadde full kontroll.
  Anette sin siste, kule, flotte blog post ..“Og sommeren er het- som gud og hvermann vet”

 17. Jeg har hatt flere flinke lærere, men som flere nevner over, er et fellestrekk for gode lærere at de er:
  – bestemte, dvs har respekt, og kan til tider være streng, – men rettferdig.
  – kan faget sitt godt, men slår opp hvis h*n ikke kan svare.
  – tar elevene på alvor.
  – gir utfordringer på den enkelte elevens nivå.

  Jeg var vel ganske flink på skolen, og har opplevd å bli behandlet på både gode og dårlige måter pga det.
  Den dårlige måten:
  Jeg lærer fort, og når vi fikk mattelekser, skjønte jeg poenget etter et par regnestykker. Men istedenfor å la meg hoppe over de enkle regnestykkene, fikk jeg ekstra oppgaver som jeg kunne regne i tillegg til de andre leksene, som jeg måtte gjøre likevel. Utrolig tåpelig – hvorfor skulle jeg bli straffet for å være flink?

  Den gode måten:
  Vi hadde en mattelærer i sisteåret på barneskolen, som etter mattetimene lot noen av de flinkeste være igjen noen minutter. Det var ganske uformelt, så vi synes det var gøy. Han lærte oss om en del ting som var pensum på ungdomsskolen, men på en morsom måte. Blant annet husker jeg vi lærte oss flere desimaler av Pi – rett og slett fordi det var imponerende at læreren kunne så mange!

  Ellers husker jeg at vi leide læreren vi hadde i småskolen på vei inn fra friminuttene. Vi skulle ønske hun hadde 8 armer, så hun kunne leie oss alle sammen! Hun var nok flinkest på en medmenneskelig måte, og lyttet til oss, og var genuint glade i “barna sine”.

  Lykke til med å bli favorittlæreren!

 18. For min del har det vært avhengig av hvilket årstrinn jeg selv befinner meg på; alikevell vil jeg si min barneskolelærer er den personen som har satt igjen størst merke på meg.
  Hun var rivende engasjert og kunnskapsrik; verdens snilleste, skjønt kompromissløs i forhold til uønsket oppførsel(særlig hvordan vi behandlet andre).
  Det sier litt om hvilke sko en lærer i verdensklasse skal fylle opp. Tror du er et godt stykke på veien bare ved at du spør deg selv om dette. Lykke tiL!

 19. Min favorittlærer i videregående var en som brant for faget sitt.
  Han hadde masse erfaring i det han lærte bort, og kunne gjøre seg forstått på mange forskjellige måter, så det var utrolig lett å lære av han.

  Min favorittlærer på ungdomsskolen var en som kunne utrolig mye. Han hadde ikke så veldig mange måter å forklare ting på, så det var mange som falt ut i timene hans. De som fikk med seg mest var de som kunne mest fra før. Ganske dumt for mange, men utmerket for meg. Dette var i matematikk.

  Min favorittlærer på barneskolen var ei som var som en mor for meg. Hun hadde utrolige pedagogiske evner, og var kjempeglad i å gå tur i skogen med oss. Vi fikk bygge hytter, grille pølser og lage husker i all slags vær.

  For meg så spørs det vel etter årstrinn, og hva som er det viktigste å lære i den rette alderen.
  På barneskolen var å lære å kommunisere og utvikle seg sosialt like viktig som å kunne gange og dele.
  På ungdomsskolen var det enda viktigere å bygge en sterk bakgrunn i det faglige og å lære seg å lære enda viktigere.
  På videregående var det å ha en som kunne svare på alle spørsmål, en som var interessert, og en som tok deg seriøst det aller viktigste for meg.

  Hvilket årstrinn underviser du i?
  Glenn sin siste, kule, flotte blog post ..glennib- DownTown

 20. Mine favorittlærere
  1) liker unger/ungdommer og viser det
  2) har humor
  3) er godt forberedte til timen
  4) kan mer om faget sitt enn de skal lære bort akkurat den dagen
  5) sjekker lekser (slik at det er vits å gjøre dem) og retter prøver raskt
  6) blir med på klassens turer og tilstelninger
  7) sørger for ro når det skal være ro og tillater fart når det skal være fart
  8) ønsker å utvikle seg, slik som du gjør

  Lykke til som lærer! Med din innstilling skulle jeg ønske du kom til vår skole :)

  Klem fra Hanne (som bare har ett år igjen som grunnskolemamma)

 21. min favoritt lærer som forsatt er favritten er en jeg hadde som kontakt lærer i 8. fordi han er lett å snakke med og fårstår seg veldig på ungdom å det gjør det så mye lettere å omgåes, i forhold til den kontakt lærern jeg har no, har hatt han hele 9. å han skall ikke få øderlegge 10. han er et hærsslig monster, svetter å stresser og setter anmerkninger på å ikke ta med seg do kort, han nekter å følge reglemanget for elever i norge( i allefall tronheim komune)

 22. Min favorittlærer ga meg utfordringer og oppgaver utenfor pensum (i stedet for hundre-og-ørten like oppgaver som de resten av klassen løste) da jeg hadde gjort “det jeg skulle” og litt til. Min favorittlærer lot meg svare i klassen selv om han visste at jeg sikkert hadde riktig svar og ville ha med flere til å rekke opp hånda. De kjedeligste timene var de timene hvor lærerne skulle høre opp svar og hvor jeg aldri fikk svare fordi de antok at jeg hadde riktig uansett. Flinke/flittige trenger å bli sett i klasserommet de også, bli utfordret, få utvikle seg. Selv om dette resulterer i at de “sprenger” måla resten av klassen har for akkurat det emnet. Det skal være lov å være flink/flittig i et klasserom. Det hører inne under tilpassa opplæring, det.
  Marte Helene sin siste, kule, flotte blog post ..Jeg rocker!

Leave a Comment.

CommentLuv badge