“Hvorfor kan du ikke slutte i den andre jobben, da?”

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg var ikke så trygg på meg selv da jeg skulle fortelle foreldre og elever at jeg har sagt opp jobben min som lærer. Det var vanskelig å stå foran dem og forme setningene. Først på foreldremøtet, “jeg har noe trist å fortelle dere” – foreldrene reagerte fint, sa at de syntes det var trist, men at de var forståelsesfulle. Ønsket meg lykke til og sa at jeg har vært en god lærer. De reagerte slik jeg håpet at de skulle reagere. Noen har til og med sendt varme, flotte e-poster.

Dagen etter foreldremøtet skulle jeg fortelle det til elevene mine, det var vanskeligere. De er så logiske og “enkle”, så jeg øvde meg i speilet før jeg gikk inn i klasserommet. Mannet meg opp og fortalte at jeg har startet en bedrift og at jeg har veldig mye å gjøre, og at jeg skal slutte som lærer. “Hvorfor kan du ikke slutte i den andre jobben, da?”, sa en. Det var vanskelig å svare på hvorfor jeg skulle gi opp dem i stedenfor firmaet mitt. På skolen min har vi fag-grupper i tillegg til vår egen klasse, det innebærer at jeg har noen elever i norsk, andre i matte pluss kontaktelevene mine. Jeg sa det til mattegruppa og til norskgruppa, og selv om det var litt fint når ei jente sa “men, ikke nå da, nå som jeg har fåttden beste mattelæreren!”, føltes det rart.

Rart og riktig. Jeg er sikker på at jeg har tatt den riktige avgjørelsen. Foreldrene, elevene og kollegene fortjener en lærer som er 100% fokusert, og jeg fortjener noen timer fritid på en uke. Slik situasjonen er nå, jobber jeg på skolen fra 8-17, så drar jeg hjem/på kontoret og jobber til 23. I helgene er det stort sett kun jobbing, slik at jeg kommer i mål med alt jeg skal. Dette tempoet klarer jeg ikke fram til sommerferien, something’s gotta give.

I helga var jeg på Mediaforums Fagkonferanse, hyret inn for å være live-facebooker/tvitrer på vegne av konferansen. (Hvis du vil lese mer om hva vi gjorde, har jeg skrevet om event-facebook/twitter her.) Flotte mennesker, godt fagprogram og gode verter gjorde konferansen til en veldig god opplevelse. Hverdagen blir enklere når det blir færre papirer som skal flyttes fra den ene siden på pulten til den andre. Hverdagen blir enklere når jeg kan fokusere på en ting, og hverdagen blir enklere når jeg tar sats og hopper i det, med begge beina.

Snart er jeg min egen sjef.

Liknende poster:

  Ingen funnet

12 Comments

 1. Wow! Skjønner dette ikke var lett! Jeg har faktisk gjort det samme en gang, gikk ikke til eget firma, men en kommunikasjonsjobb. Jeg ønsker deg lykke til! Tipper det verste som kan komme ut av avgjørelsen er savnet etter elevene:-)

  God søndag, Plosiv:)
  Mammadamen sin siste, kule, flotte blog post ..Margaret Atwood designer Twitter-avatars

 2. Det tror jeg du har helt rett i, Mammadamen – kommer nok til å savne elevene. Var du fornøyd med ditt valg da, å gå til kommunikasjonsjobben?

  God søndag, og takk for at du tok deg tid til å slenge inn noen ord! :)

 3. Barna er herlig ærlige og rett frem. Ukompliserte og finner den enkleste løsningen. Jeg skjønner avgjørelsen din veldig godt. Selvrealisering er viktig og det å kunne bygge opp noe eget fra bunnen må være veldig spennende. Som sagt tidligere så ønsker jeg det masse lykke til med nye utfordringer! =) Skolen mister en god og kreativ lærer, men kan delvis skylde seg selv med alt utenomarbeid..
  Espen sin siste, kule, flotte blog post ..Bruk av It’s Learning på 4 trinn

 4. Ojsann, spennende… Sikkert vanskelig, men nå kan du satse på ditt eget hundre prosent!! Og det må jo være litt herlig ;-)

 5. Hei, bedre sent enn aldri:-) Ja, jeg var veldig fornøyd med valget av ny jobb. Jobber fortsatt med kommunikasjon, dog ikke i samme jobb, og har gjort og gjør mye morsomt. Men jeg må innrømme, nå etter at jeg har fått barn, at en lærerjobb nok hadde passet bedre. Og en ting til, selv om jeg har hatt og har mange hyggelige kolleger, savner jeg en hverdag med lærere. De fleste er veldig oppegående og engasjerte folk som brenner for jobben sin, og som er givende å være med:-)

  Hvordan føler du nå etter noen dager?

  Klem og god kveld fra Mammadamen
  Mammadamen sin siste, kule, flotte blog post ..Første norske barnebokapplikasjon

 6. IWinckel
  Ja, faktisk en stor lettelse. Tusen takk!:)

  Deadbarbie
  Veldig spennende, og ganske skummelt!;) Det er bare å stå på, for å si det slik.

  Malin
  Tusen takk – ha en fin dag!

  Mammadamen
  Så bra at du føler du har valgt riktig. Det er mange aspekter å vurdere, men om det passer seg slik, kan man jo bli lærer igjen senere. Det er sant det du sier om hverdagen med lærere, det er utrolig mange inspirerende lærere der ute.

  Det føles fremdeles riktig, og jeg gleder meg stort til november er over, slik at jeg kan få større fokus på et sted.
  Takk, fine Mammadamen! Klem

Leave a Comment.

CommentLuv badge