Jeg tvitrer ikke for rådgivere

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Her om dagen fikk jeg en pussig DM på twitter fra en som syntes det var rart jeg hadde så mange følgere på Twitter, og at jeg burde tvitre mer “slik som konsulentene sier at man bør,” som vedkommende sa.

Artig skrue.

Jeg tvitrer ikke for konsulenter og rådgivere. Jeg tvitrer for deg og for meg selv. Ja, jeg tvitrer om hunden min, om elevene mine og om bilen min som het Plosiv. Jeg er personlig, ekte og jeg liker å snakke med folk, alfakrøllen er min venn. Ikke alt jeg tvitrer er “retweetable” eller “sharable”, og hvis du ikke liker det, står du fritt til å trykke unfollow.

Jeg er Plosiv privatperson og Ingvild gründer/lærer, og disse to rollene går sammen, både i sosiale medier og i det virkelige liv. At kundene mine følger meg på Gowalla og dermed ofte vet hvor jeg befinner meg, har jeg ingen problem med. At bransjekollegene mine vet hva jeg tvitrer om og skriver om på bloggen min, har jeg ingen problem med. Dette er jo uansett informasjon jeg styrer, jeg velger selv hva jeg legger ut når og hvordan jeg formulerer meg. At svigermor kommer på overraskelsesbesøk derimot, det har jeg litt problemer med (på grunn av at oppvasken ikke flytter seg inn i oppvaskmaskinen automatisk og støvsugeren tar ikke hundehårene uten litt innsats fra meg).

Snakket forresten med en kar på en konferanse her en dag (tror han hadde en fancy tittel, noe ala rådgiver i nye og digitale og dialogskapende medier). Han mente at de fleste tvitrere som har mange følgere ofte har lite å komme med til følgerne sine. Jeg søkte han opp på twitter, og han hadde i overkant av 250 followers, hans siste tweet handlet om Groupon, og alle tweetene nedover var enveis, det fantes ikke en eneste @mention.

Artig skrue.

Nå lurer jeg på mye:
Hva mener du om uskrevne regler i sosiale medier?
Har du noen do’s og don’ts ?
Hva gjør at du leser en blogg eller følger noen på twitter?


..

.

Liknende poster:

  Ingen funnet

19 Comments

 1. Jeg følger folk som er ekte, interessante, morsomme, ærlige og som bidrar til at twitter blir et bedre sted ved å ta del i kommunikasjon med andre.
  Det beste med twitter er at man kan følge hvem man vil, og la være å bruke energi på å klage over andres tweets.

  Liker bloggen din veldig godt, Plosiv! Er ofte innom, men er beklagligvis dårlig til å kommentere.
  Anette sin siste, kule, flotte blog post ..Førjulstida♥

 2. Jo Åse
  Samme her, personlig liker jeg å følge folk som følger andre og som er aktive til en viss grad. Synes @-funksjonen er viktigere enn det jeg sier selv, det er jo der jeg kan lære noe.

  Anette
  Det høres ut som en god plan. Er helt enig i at det er fint å kunne følge de som sier det man er interessert i, og så kan man bare la være å følge de som tvitrer om ting man ikke er interessert i.
  Tusen takk for kommentar nå iallfall, det settes stor pris på. :)

 3. Jeg har ikke så mye do’s and don’ts som jeg har en følelse på hvem jeg gidder å omgi meg med, både on- og offline.

  Om jeg synes du er uinteressant, ikke føler jeg får noe ut av å følge med på deg, osv, da er du ute. Merker også at folk bygger seg opp en slags “tabbekvote” hos meg. Folk jeg kjenner godt og har bygd et godt forhold til, de kan gjerne tvitre så mye fotball de bare vil når det er VM (eller andre ting jeg ikke er videre interessert i). Det gjelder ofte kun for det aktuelle mediet. Om du spyr ut det som i mine øyne blir søppel på twitter, bryr jeg meg ikke om hvor mye jeg eeeegentlig liker deg, og om hvor gøy vi har det sammen, da blir du fort støy i den ene kanalen.

  Jeg er i det hele tatt veldig løs på tråden i disse derre sosiale mediene, men jeg er også løs når det gjelder å fjerne rusk og rask. Støyer du til feeden min for mye, er du borte. Og jeg definerer hva støyen er. Savner jeg deg, kommer jeg jo selvfølgelig til å dra deg tilbake igjen.

  Og sånn regner jeg egentlig med at folk flest gjør og. Jeg tar meg ihvertfall ikke veldig nær av det når noen plutselig slutter å følge meg (ikke har jeg veldig oversikt over det der uansett heller).
  Nadia K. Tokerud sin siste, kule, flotte blog post ..Flinke folk som er tilgjengelige for arbeid enn så lenge

 4. Jeg reagerer oftest negativt når jeg leser “fasiter” på hvordan man skal ta i bruk sosiale medier. Som om det er et mål å følge en eller annen mal for å få flest mulig følgere eller venner eller lesere eller whatever.

  Det er jeg som vet hva som er mine mål med å være aktiv på disse arenaene. Jeg lever i tråd med de målene.

  Og som du sier: Det er herlig frivillig om du vil henge med på mitt nettliv eller ikke.

  Sjøl er jeg egentlig ganske ukritisk med hvem jeg følger på feks twitter. Før jeg klikker follow leser jeg en side eller til nød to med tidligere tweets. Er det noe småartig/nyttig/kuriøst/spennende der, så henger jeg meg på. Det skal bli ganske massivt før jeg avfølger etter det. Men det er nå min måte. ;-)
  æLenn sin siste, kule, flotte blog post ..Politisk inkontinens

 5. Har fulgt bloggen din en stund, og mener du har veldig gode poenger, så også i denne posten. Er ikke noen stor ekspert på sosiale medier, men synes du har sunne og fornuftige holdninger til fenomenet. Derfor synes jeg det er bra at du gjør mer ut av det enn bare å være bruker; tror bedriften din vil være et positivt tilskudd!

  Twitter er jeg ikke så ivrig med selv, har nettopp startet med greia og har ingen ting å komme med (og heller ingen jeg kjenner der) så derfor blir det til at jeg kun er follower, først og fremst av folk som får meg til å le (følger for eksempel deg). Facebook er jeg derimot mer dreven i, og jeg følger derfor med på debatten om bruk i arbeidstida. Er lærer selv, på en ungdomsskole med forholdsvis ungt personale og svært godt arbeidsmiljø, og hos oss er det mange som ofte er pålogget (meg selv inkludert), selv om det ikke brukes annet enn når vi har tid. For min egen del kikker jeg innom om jeg en sjelden gang har to minutters pause mellom timene, rett og slett for å koble ut og nullstille hodet før neste undervisningsøkt. (Dessuten fungerer det veldig bra om vi sitter tentamensvakt og trenger noen til å komme med påfyll på kaffen.) I dag snappet jeg opp en kommentar fra en kollega på teamet i lunsjen, hun mente at vi kanskje brukte for mye tid på facebook, spesielt om vi “deltok i debatter” (antar hun mente å kommentere statuser fram og tilbake). Selv syntes jeg rektor hadde et poeng da hun svarte; “men hva er egentlig forskjellen på facebook og VGnett?”. Hva tror du – som lærer og sosiale medier-ekspert?

 6. Jeg sjekker en side på de som følger meg og hvis det er minst en interessant tweet for meg følger jeg dem. Jeg avfølger relativt lett, men noen får bli til tross for at jeg ofte irriterer meg over det de skriver, det kjennes ok å ha en irritasjon eller to i miksen.

  Det er vel miksen i strømmen min jeg er mest opptatt av. Jeg vil at det ofte nok skal komme en formulering jeg syns er morsom eller interessant, en informasjon om hva en fremmed driver med, en lenke. Jeg ser på min twitterstrøm som noe som kan dekke alle behov jeg har, dvs noe fornuftig, litt se og hør, litt folkeliv. mm.

  Tidligere fikk jeg flere lenker til kronikker og syntes min twitterstrøm ga et bedre inntrykk av hvilke avissider som hadde gjort inntrykk på folk. Nå syns jeg det er mer tv-twitring, som er ok delvis. Det jeg oftest avfølger folk på er hvis det blir for hyppig kos, to stk som småprater seg gjennom kvelden og godnatter og holder på. Da tar det for stor plass hos meg og jeg får lyst til å si get a room.

 7. Jeg må innrømme at jeg liker å følge såkalte “små luringer” på Twitter. De som får meg til å smile. Og også de som deler nyttige ting som jeg liker. Pluss de som er inspirerende.
  Caroline sin siste, kule, flotte blog post ..Nordlyset

 8. Jeg følger mange mennesker, både via blogg og på twitter. Jeg har faktisk to kontoer på twitter for å dele opp de jeg følger; nordmenn og alle andre. “Alle andre” tok over feeden min ganske raskt, så for å kunne lese hva du og andre nordmenn skriver krevde det en slik løsning.

  For det er litt av greia mi. Jeg elsker å følge med på hva som skjer i utlandet. Spesielt i USA.

  For at jeg skal følge en blogg eller en tweeter må det være av interesse for meg. Det går mye på humor i begynnelsen, men så kan det være mindre viktig fordi jeg føler at jeg kjenner personen som deler sitt liv med meg og mange andre.

  Mine do’s og don’ts styres av magefølelsen. “Ville jeg likt å lese det samme hos andre? Blir dette for privat eller for kjedelig?” Det samme gjelder bloggen min. Den handler tross alt om meg, om hva jeg gjør og mine meninger. Så hvis noen ikke liker det jeg skriver om så får de la være å lese da. Den holdningen gjør at jeg ikke forstår hvorfor mennesker bruker energi på å “mobbe” andre bloggere.

  Jeg liker å lese bloggen din og jeg følger ivrig med på twitter. Keep up the good work, og la denne “eksperten” være. Hvis kun eksperter skulle skrevet blogger og tvitret ville de hatt kun eksperter som followers..

 9. Jeg greier ikke å ta sånt seriøst. Skal man begynne å lage regler for hvordan blogg og twitter og whatnot skal brukes så mister man mangfoldet som gjør at sosiale medier er så gøy. Jeg liker at noen forteller meg det nyeste innen IT mens en annen forteller meg om søte ting poden sa ved frokostbordet. Det kan til og med være sjarmerende med folk som går langt over TMI-streken. Box of chocolates, lissom, you never know what you’re gonna get.
  Maja Piraja sin siste, kule, flotte blog post ..Sunday Pretty Post and a reptile

 10. Eg liker å følgje folk som er artige, kjem med nyttige tips eller er koselege (eller fleire av desse kombinert). Viss vedkommande i tillegg responderer på mine tweets innimellom får dei fort ei stjerne margen. Prøver iallfall å leve etter dette sjølv. Det seier seg sjølv at ein ikkje kan respondere på kvar einaste tweet ein ser, men twitter vert mykje artigare når ein kommuniserer med folk, ikkje berre til folk.

 11. Hei på deg,
  Synes det er bra at du Twittrer og blogger for deg. Da tror jeg det blir aller best både for andre og lese og for deg å drive med.

  Over til noe ganske aktuelt i disse dager, jeg fikk ikke til å legge mine stemmer i tordenbloggen inn på siden deres *Skuffet* men vil du skal vite at jeg stemte på deg. Likte bloggen din med èn gang jeg kom inn her, faktisk via tordenbloggnominasjonen! Så her har du etter min mening noe veldig bra! Gratulerer med avensement!

  Min stemme:

  “Frk.Plosiv, En ny bekjent jeg fant akkurat Nåh! Og jeg LIKER! For en hjertevarm blogg…Og en jente med ben i nesa! Denne er lagt til og skal følges framover! Virkelig hyggelig at hun svarer på kommentarer og er så imøtekommende også. <3"

  Ha en fin-fin dag!
  Bell4trix sin siste, kule, flotte blog post ..Julegavetips

 12. Tusen takk for tankene deres om dette, det er fint å se at folk har ulike meninger.

  Bell4trix
  Tusen tusen takk for veldig koselig kommentar og stemme på Tordenbloggen! Åe, det synes jeg var utrolig fint skrevet! Ble veldig glad!
  plosiv sin siste, kule, flotte blog post ..Jeg tvitrer ikke for rådgivere

 13. Haha, jeg er ikke på Twitter engang. Nå følte jeg meg som et steinaldermenneske. Men jeg vet hvertfall at jeg ikke hadde latt noen andre fortelle meg hva jeg skulle tvire om. Kjære tid, kan de ikke passe på seg selv i stedet?
  Tone sin siste, kule, flotte blog post ..Når en pepperkakebaker

 14. Det blir for dumt å forsøke å lage regler for hva man “bør” skrive på Twitter. Det geniale med Twitter er jo mangfoldet, akkurat som at jeg har mange, veldige forskjellige blogger i RSS-feeden som jeg liker å ta frem når jeg har tid. Jeg følger en god del forskjellige folk på Twitter og lar de ta meg med inn i ulike temaer jeg kanskje ikke ville ha interessert meg for ellers. (Dog setter jeg en grense ved fotball og X-factor, det er uinteressant _for meg_.)

  Jeg er kanskje litt dårlig til å debattere mye forskjellig på Twitter, og poster sikker mye som ikke er av “allmenn interesse” (med i ME-mafiaen som jeg jo er…), men jeg trives nå der likevel. :-)
  ~SerendipityCat~ sin siste, kule, flotte blog post ..Intervju med Maria Gjerpe på NRK- “Hun er årets superheltinne på nett”

 15. Jeg blir også svett av do’s and don’ts. Ikke skriv at du reiser på ferie, ikke post bilder av noen med ansikter (det kan bli misbrukt, og for guds skyld ikke post bilder av kidsa, de blir ødelagt for livet), ikke skriv noe privat, ikke vær personlig, bare bruk sosiale medier fornuftig, ikke tøyse (da vil du oppleves som useriøs), ikke vær venner med kidsa på Facebook og bla bla bla.

  Har un-followed en hel rekke med markedsførings- og konsulentfolk fordi de tror det er en annonseplass. Gjesp.

  Jeg hadde nylig en bekjent på besøk som ville lære noe om twitter og hvordan å bruke det. Jeg sa, som deg, at det viktigste er å kommentere andre, være i DIALOG (hallo, SOSIALE medier), re-tweete og ha meninger. Ikke bare skriv “les denne i VG i dag”, men “les denne i VG i dag fordi…”.

  PS! Takk for at du delte denne historien (synes nesten du burde out’a den som skrev DM’en, he he he, skadefryden er stor!)
  Øydis sin siste, kule, flotte blog post ..Superdeilig banankake

Leave a Comment.

CommentLuv badge