Mine foreløpige erfaringer med iPad

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Var i Paris for ikke lenge siden, og da falt jeg for fristelsen; jeg kjøpte meg en iPad. iPad har blitt lansert i to forskjellige varianter: En med bare WiFi og en med WiFi og 3G. Fordi jeg skal bruke iPaden hovedsakelig i jobb, valgte jeg den med både WiFi og 3G – sånn at jeg kommer på nett med den når som helst og hvor som helst.

Et par tvitrere lurte på hva jeg synes om den, så jeg sa at jeg skulle blogge om det. Det blir en kjapp bloggpost, foreldrene mine er på vei for å besøke oss.

Så langt er jeg storfornøyd!

Den bruker kort til på å starte opp (særlig sammenlikna med min forferdelige HP) og i standby-modus varer batteriet i en liten evighet. Siden jeg fikk den har jeg knapt brukt den bærbare pc-en min, iPaden har blitt tatt i bruk istedenfor. Den bruker litt tid på å lade, men til gjengjeld varer batteriet veldig lenge.

Jeg velger iPaden når jeg tvitrer, jobber, facebooker, blogger, skriver, noterer, leser, surfer, oppdaterer meg på blogger/andre ting via RSS, skal finne fram (GPS), leser og sender mail, har oversikt med googlekalenderen og gjør opp regnskap. I tillegg brukte jeg den faktisk som høytaler i bilen her om dagen (har bare kasettspiller der).

iPaden er responsiv, den jobber kjapt. Skjermen er behagelig å lese og surfe på. I tillegg er det en del gode apps som er spesialtutviklet for iPad. iPhone-apps ungerer bra på iPad, men enten i et lite vindu midt på skjermen eller gjennom en dobling av billedpunktene slik at mer av iPad-skjermen fylles. Men da med tydelig nedsatt oppløsning. Bruker iPhone-apps kun som nødløsning.

Forøvrig anbefaler jeg NRKbetas artikkel om samme tema. De testet sin i en måned før de skrev om det, så der vil du få en litt mer grundig gjennomgang.

Jeg er fornøyd med at jeg kjøpte iPad. Jeg gleder meg dog til oppdatering av softwaren, slik at jeg kan få multitaske. Ja, og har du noen iPad-app-anbefalinger, tas de imot med takk.

Nå må jeg vaske gulvet før mamma kommer. Uh!

Liknende poster:

  Ingen funnet

5 Comments

 1. Bra at du er fornøyd med ipaden. :D Jeg kommer nok ikke til å kjøpe en foreløpig. Jeg vil heller investere i en macbook pro neste gang jeg trenger data av noe slag. :)
  Theri sin siste, kule, flotte blog post ..Dagens kjøp

 2. Bra skrevet, men hvordan klarer du å lage blogginnlegg uten multitasking? Synes det blir for knotete, spesielt når man skal lenke en god del.

  Skrev litt om iPad og Apple like etter jeg kjøpte det selv, les her http://www.erlendwiborg.com/?p=280

  Skriver dette på iPad,en på fjellet med mitt nye 3g abo fra Telenor :)

 3. Ida
  Så gøy! Skriv om det hvis du kjøper det da, så jeg får se dine erfaringer også.:)

  Theri
  Skjønner godt hva du mener. Den er ikke praktisk til alt.:)

  Erlend
  Jeg klarer ikke å lage blogginnlegg uten multitasking. Når jeg skal skrive blogginnlegg med lenker, bruker jeg pc-en. Gleder meg veldig til os-oppdatering!
  Takk for lenken, leste det – bra skrevet. :)

Leave a Comment.

CommentLuv badge