Lurer på: Hva synes du om sende samme oppdateringer til twitter, facebook og linkedin?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Det er superenkelt å skrive en ting på twitter, og få den til å dukke opp på både twitter, facebook og linkedin. Hva synes du om det? La oss si at du følger meg på twitter, linkedin og facebook – og at jeg legger ut alt jeg sier (sagt på én og samme måte)  i alle de tre kanalene. Synes du det er bra? Overkill? Irriterende? Fascinerende? Smart? Informerende? Masende? Koselig?

Stem her, eller kommenter i kommentarfeltet.

Fra bloggen min havner kun poster gjennom twitterfeed automatisk både på facebook (plosiv-profilen) og twitter. Tumblr får også RSS-feeden fra bloggen rett i åra. Dette fordi jeg er lat.

Personlig, på linkedin, har jeg stort sett folk jeg har jobbet med/et proffesjonelt forhold til. Har bl.a. en del foreldre der – der skriver jeg sjelden, men når jeg skriver der, skriver jeg for å promotere meg selv, i tilfelle tidligere, nåværende eller framtidige arbeidsgivere/kolleger er der. På twitter har jeg alle typer mennesker, og der fjaser jeg aller mest. På min personlige facebook, har jeg stort sett kun venner.

Lenker til bloggen min havner alltid på twitter, sjelden eller aldri i min personlige facebook-statusoppdateringsfelt, og blogglenker havner aldri, aldri på linkedin. Dette er tre ulike arenaer, og dermed kommuniserer jeg på tre ulike måter i de ulike arenaene.

Jeg er ikke glad i for mye automatikk, og jeg mener at det er viktig å ha et bevisst forhold til hvordan du bruker de ulike kanalene. Er du bevisst?

Liknende poster:

  Ingen funnet

11 Comments

 1. Jeg poster på Twitter og FB-statusen blir automatisk oppdatert fra Twitter. De fleste av vennene mine på FB er ikke på Twitter, så det funker stort sett greit å ha det slik, spesielt siden jeg oftere får respons fra folk på FB enn på Twitter :)
  .-= Ithil sin siste, kule, flotte blog ..[Vårdrømmer] =-.

 2. jeg skriver forskjellig på twitter og FB, det andre har æ ikke engang hørt om..

 3. Veldig relevant spørsmål – her er det utrolig mye forskjellig praksis. For min egen del er det noen budskap (som lenker, blogg-innlegg, morsomheter) jeg deler i alle arenaer, men med skreddersydde budskap rundt. Folk som har hele twitterfeeden sin inn på Facebook irriterer meg grenseløst – rett og slett fordi en twittermening ofte ikke gir mening uten twitter som kontekst. Å ha twitterfeeden rett inn i facebook eller LinkedIn blir (synes jeg) lett overkill for min del – oppdateringshyppigheten på twitter er langt større enn det som er behagelig å få inn i facebook-feeden. Samtidig er det – som du sier – totalt forskjellige kanaler med totalt forskjellig publikum. Skal man bruke automatiske oppdateringer bør man begrense det til ren innholdspublisering; blogginnlegg, tumblr, etc – slikt man uansett ville postet i alle kanalene:)
  .-= Beate sin siste, kule, flotte blog ..Big girls still don’t cry =-.

 4. Det kan jo fort blir for mye, men så er det jo ikke alle som følger deg på twitter feks, eller facebook eller linkedin (som jeg forøvrig ikke vet hva er en gang..:p) jeg bruker bare facebook av disse, men har to profiler der (en til IRL-venner og en til bloggvenner/nettvenner) – og noen ganger skriver jeg det samme på de to. I tillegg kan blogginnleggene mine komme på facebook et par ganger, via bloglovin og at jeg legger de inn selv på facebook siden min (~Life as it is~) …

  Men jah, jeg har irritert meg over de som poster det samme hele tiden, over alt. Men det er vel sånn man må regne med :)
  .-= Liljen ~Life As it Is~ sin siste, kule, flotte blog ..Oppdatert blogglista, og trenger nye blogger å lese. =-.

 5. Jeg ser på Twitter, LinkedIn og Facebook som tre forskjellige arenaer, med ulike målgrupper. Som du synes jeg Facebook hovedsakelig er for venner, mens LinkedIn er jobbrelatert. Twitter er mer en offentlig diskusjonskanal, der man også kan fremme blogger, nettsider og meninger.

  Men det betyr ikke at alle ytringer man har bør separerers. Det hender jeg sier noe på Twitter som jeg også gjerne vil ytre på Facebook, og da lar jeg TweetDeck poste det også på Facebook samtidig.

  For øyeblikket går mine tweets også direkte til LinkedIn – både Twitter og LinkedIn er jo forsåvidt offentlige kanaler, så om det postes begge steder føler jeg ikke at det utgjør noen stor forskjell. Nå er forsåvidt statusoppdateringer på LinkedIn litt mer diskrete enn de er på både Twitter og Facebook – de stiller vel egentlig i annen rekke der, men foreløpig synes jeg det er greit at mine tweets postes på LinkedIn.

 6. Enig med deg. Stusser litt over superpersonlige twittermeldinger og når folk poster alt mulig over alt.

  Jeg er på LinkedIn, men bruker den ikke for statusoppdateringer. Har mange av de samme folka på FB og LinkedIn, pluss at for meg er LinkedIn veeeldig jobbrelatert.

  Legger noen ganger link til blogginnlegg på FB, spesielt når det er private ting jeg blogger om. Mer “offisielle” blogginnlegg av generell art, de legger jeg på twitter. Og det er ikke alltid jeg linker til blogginnlegg heller, noen gangen får bloggen leve sitt eget liv.

  Synes det blir mye smør på flesk på alle de forskjellige sosiale mediene, så jeg har valgt ut 3 jeg bruker, og de bruker jeg forskjellig. Men noen ganger, ikke ofte, men noen ganger, det samme i 3 kanaler!
  .-= Øydis sin siste, kule, flotte blog ..I’m lovin bloglovin =-.

 7. Veldig relevant å spørre om dette, og interessant å lese kommentarene.

  For min del er Facebooknettverket stort sett bare måtelig interessert i sosiale medier som fenomen. De er der for å hygge seg. Så da blir det feil å pushe på dem bloggen min eller diskusjoner jeg har på Twitter.

  Det hadde også blitt alt for mange meldinger fra meg på Facebook på en gang om jeg hadde koblet sammen Twitter og Facebook, slik som noen andre kommenterer over her.

 8. Jeg poster mest på twitter også noe som er relevant for fb-venner på fb. På fb går ting litt tregere, derfor vil jeg ikke holde tempoet til twitrerene :P Når det gjelder linkedin er jeg litt mer forsiktig, der poster jeg ting som er relevant for jobb og utdannelse. Det gjør jeg ved at jeg har koblet opp twitter-kontoen min og benytter meg av #in for å få det inn der.
  .-= ErikPhotastic sin siste, kule, flotte blog ..Foto // Fredfullt =-.

 9. Enig med Grethe over meg. Det er tre arenaer og tre målgrupper. Jeg oppdaterer de “manuelt” :)
  .-= Maja Piraja sin siste, kule, flotte blog ..My Desire =-.

 10. Jeg har en automatisk push fra bloggen min til Facebook.
  På twitter legger jeg også ut bloggpostene mine, men redigerer gjerne innholdet i meldingen.
  Buzz går av seg selv og importerer det som skjer andre steder, der legger jeg ikke inn noe på egenhånd annet enn kommentarer på andres ting.
  Linkedin bruker jeg kun for profesjonelle oppdateringer, dvs. ingen statusoppdateringer der.

  Det blir nok sikkert litt mye spam, men det er mange i hvert forum som ikke følger meg på noen av de andre foraene, så det har lett for å bli sånn.
  .-= Kaja Marie sin siste, kule, flotte blog ..Fredagsord: Du er borte =-.

Leave a Comment.

CommentLuv badge