Fantastiske Google Dokumenter

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Hvis ikke du bruker Google Dokumenter, anbefaler jeg deg å signe up i dag. Hvis du har gmail, så har du en konto allerede, Google Dokumenter er nemlig knyttet til Googlekontoen din. Gå inn på docs.google.com, så ser du din konto (klikk på bildene for å se de større):

Du kan laste opp en fil du allerede har, opprette en ny fil, redigere eksisterende. Du kan se filer du eier, du har åpnet eller noen har delt med deg. Du kan søke i dokumentene du har.

.

Her kan du opprette nye dokumenter – tekstdokument (type word), presentasjon (type powerpoint), regneark (type excel), skjema (du kan f.eks. lage en spørreundersøkelse), tegning og mappe:
. . Anbefaler deg å teste ut de forskjellige typene.

.

Så fungerer det stort sett på samme måte som Office, men med litt færre funksjoner:

.

– men det jeg liker aller best med Google Docs, er delingen og at man kan redigere et dokument samtidig med andre.

.

Så deler jeg dokumentet med f.eks. kollegaen, og så kan vi redigere dokumentet samtidig – og chatte sammen om endringene vi gjør – her er kollegaen (fredost) rød i mitt dokument, mens jeg har en annen farge i hans dokument. Hvis man er flere enn to pålogget, får alle hver sin farge, slik at du kan se hvem som gjør endringene:

.

Hvis du skal sende dokumentet til noen som ikke har (og ikke vil ha) google dokumenter, så laster du den ned i vanlig office-fil, på samme måte som du gjør i MS Office eller openoffice.

Det er absolutt verdt å sjekke ut, hvis du ikke har gjort det alledere. Gå inn på docs.google.com – har du google-konto (gmail, google reader), så logger du inn med samme brukernavn og passord, og har du ikke, så lager du en.

Hvis du likte denne bloggposten, tror jeg også at du vil like den jeg har skrevet om Google Reader. Google Reader er minst like genialt som Google Dokumenter.

Liknende poster:

  Ingen funnet

10 Comments

 1. Det jeg liker best med Google Docs (i tillegg til at det er gratis og på nett) er at dokumentene lagres hele tiden, så man mister aldri timesvis med arbeid, slik man fort kan gjøre med for eksempel MS Office eller OpenOffice.

 2. Jeg bruker selv Google Docs – mye. Det som teller mest for min del er tilgangen til dokumenten fra hvor somhelst, og muligheten til å dele. Samtidig redigering med flere brukere er og nor som benyttes jevnlig.
  Alt i alt en tjeneste jeg anbefaler varmt jeg også :)
  Terje sin siste, kule, flotte blog post ..Endelig helg og kjærestebesøk

 3. Så kult at det er flere fornøyde brukere. Og toppers at dere deler erfaringer!
  Holder på å lære mamma å bruke det i disse dager, men hun synes det er litt kronglete.

  Thomas: Samme her – kun google docs hos oss også.

Leave a Comment.

CommentLuv badge