Kulturfestival – litt om skole igjen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg har tenkt litt på et prosjekt jeg jobbet med da jeg var lærer i det siste. Skolen arrangerte kulturfestival, og målet var å få små og store til å samarbeide, samt kombinere fag som ikke ofte blir kombinert. Matte og kunst og håndverk, f.eks.

Jeg hadde da 4. trinn, og vi jobbet sammen med 9. trinn. Både lærerteam og elever jobbet sammen, og vi fikk til utrolig morsomme ting sammen, blant annet dette svære mosaikkbildet:

Bildet er lagd av tusenvis av små bilder. Temaet var transformasjon. Den første dagen, sendte vi ut blandede grupper med 4. klassinger og 9. klassinger for å ta bilder av ting som var i transformasjon. Dette var på høsten, så elevene fant mye flott. Vi påpekte at de måtte passe på å få ulike type bilder, ulike farger og ulike sammensetninger. Vi fant så et motiv vi ønsket å sette sammen våre bilder til. Elevene, med stødig hjelp av noen av kollegene mine, gjorde hele jobben. Det er helt utrolig hva 60 14-åringer og 60 9-åringer kan få til på fire onsdager! I tillegg til dette mosaikkbildet jobbet vi med transformasjon av kroppen (bodyart), lyd og bevegelse og sosiale medier.

Jeg var på gruppa som jobbet med dokumentasjon, og det er kanskje ingen overraskelse for dere at vi lagde en blogg for prosjektet. Bloggegruppa, som besto av noen 4. klassinger og noen 9. klassinger lærte om mange av de samme tingene som 3. klassingene mine lærte om blogging året før.

.

Hvis du vil lese mer om skole, har jeg en samlepost om skoleting her.

Liknende poster:

    Ingen funnet

5 Comments

Leave a Comment.

CommentLuv badge