Noen ganger savner jeg å være lærer

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Jeg savner elevene mine i blant. Jeg savner å få være kreativ sammen med dem, å utfordre og å bli utfordret. Da jeg så denne filmen, ble jeg veldig rørt. “Har du det i deg?” er helt fantastisk, og jobben som har blitt gjort med kampanjen inspirerer meg på mange måter. Det er blant annet dette læreryrket handler om, å utgjøre en forskjell i noens liv – faglig og personlig.

Tidligere denne uka møtte jeg en av foreldrene til elevene mine, og hun fortalte at sønnen hennes fremdeles snakker om meg, og at de savner å lære dialeketord (jeg kommer jo fra bygda og underviste i Oslo, og lærte elevene mine ett nytt dialektord hver uke – sånn som kvælve, hoso og åkle). Mammaen sa også at den nye læreren er flink. Det er jeg glad for. Men jeg savner dem, disse fantastiske barna. Noen ganger lurer jeg på om jeg rakk å utgjøre en forskjell, om de kommer til å huske meg om ett år, om tre år, om fem år eller om tjue år.

Jeg var kontaktlærer i et og et halvt år, og kanskje jeg ikke rakk å gjøre et stort nok inntrykk på den kortet tiden, kanskje de kommer til å vagt huske en eller annen ung jente som var læreren deres, som lærte dem mange rare dialektord. Forhåpentligvis kommer de til å huske litt om pluss og minus også, og kanskje, hvis jeg er heldig, husker de omsorgen jeg hadde for dem. Og som jeg faktisk fremdeles har for dem.

.
.

Jeg lagde forresten en film til mamma også, og delte den på Facebooken hennes. Hun har nemlig vært lærer (helt til hun ble syk av det), og jeg er helt sikker på at hun har vært en slik lærer, en lærer som betydde noe, og en person som fremdeles betyr noe mange år senere.

Å være lærer er toppen, som Liv Marie Schou skriver.

PS: En annen morsom detalj for meg, er at jeg har jobbet sammen med hun som er lærer i klassebildet som vises midt i filmen. Det eneste jeg savner er mulighet til å embedde filmen, f.eks. her på bloggen.

Liknende poster:

  Ingen funnet

7 Comments

 1. Jeg satt og bladde gjennom gamle fotoalbum her om dagen, og deriblant var det bilde av gamlelærerne mine. Jeg husket alle sammen, til og med førskolelærere, barnehagetanter og lærerne fra de første klassetrinnene mine. Du kommer definitivt til å bli husket :)
  Maja Piraja sin siste, kule, flotte blog post ..From the doodle vault- Durr

 2. Jeg er helt sikker på at du vil bli husket. Det er ikke kun tida du tilbringer med elevene som er viktig, det er hvordan du bruker den tida.

  Det høres ut som om du var den læreren jeg en gang håper å bli.
  Anette sin siste, kule, flotte blog post ..Uke 10-52

 3. De husker deg om både 3, 5, 10 og 30 år! Tro meg. En lærer som har gjort godt inntrykk minnes lenge! Og en lærer tilbringer jo veldig mye tid i en elevs hverdag, så du blir husket, garantert! Jeg gleder meg til å bli lærer selv, å utrette de små miraklene andre lærere ikke kan utrette, å hjelpe noen til å forstå det de kanskje ikke forstod i går. Gleder meg!

 4. Jeg husker (selvfølgelig) fortsatt mamman din som en super lærer, og det begynner å bli en liten stund siden! Skulle ikke skjønne at du skulle være noe annerledes :)

 5. Jammen, det er jo deg jo! Så utrolig fantastisk at du er med i denne filmen da! :D Synes det var en veldig bra film, de satte fokus på noe nytt denne gangen, og det var fint å se :) Skjønner godt at du savner å være lærer, for meg høres det ut som du var fantastisk flink! Og at noen husker deg er det ikke tvil om, selv om du ikke var der så lenge. Jeg husker fremdeles en lærer jeg hadde i bare et halvt år i syvende klasse, så det er ikke kvantiteten, men kvaliteten som teller :)

 6. <3 Dere er fine mennesker, dere! Takk!

  Hanne Mari
  Hehe, så hyggelig at du tar turen innom.:) Mamma hilser og takker!:)

  Janne-Kristin
  Ja, ikke sant – det er utrolig kult! Veldig kult at man kan sette inn bilde også. Da jeg satte inn mamma, og sendte henne filmen, ble hun veldig rørt.:)
  plosiv sin siste, kule, flotte blog post ..Noen ganger savner jeg å være lærer

Leave a Comment.

CommentLuv badge