Running dictations – engelskundervisning

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Nå som jeg ikke er lærer lengre, har jeg mye mer overskudd til å dele aktiviteter som fungerte godt for mine elever.

Dette skoleåret har elevene mine (4. trinn) hatt engelsk i 5. time på fredager, det vil si fra 13.30-14.30. Det var en ganske tung og trå time å undervise, så jeg måtte tenke alternativt.

En av tingene jeg gjorde som falt godt i smak hos elevene, var running dictations. Denne aktiviteten kan gjøres både 1 og 1, eller 2 og 2. Jeg printet ut differensierte tekster på engelsk (f.eks. tre ulike eventyr eller sangtekster: If you’re happy and you know it (sunget tidligere), Hit the road Jack (sunget tidligere) og Satelites (i Grand Prix-tiden)). Fordi jeg hadde snakket en del om at vi er ulike og derfor trenger ulike utfordringer gjennom de årene jeg var lærer for disse barna, fikk elevene selv velge sangtekst.

Jeg hengte opp sangtekstene rundt omkring i klasserommet – en av hver tekst ved siden av hverandre. Elevene fikk kun ha en kladdebok og en blyant på pulten, så skulle de løpe til arket, “hente” et ord/frase/setning/vers, og løpe tilbake og skrive det ned i boka. Første gangen jeg gjorde dette, var jeg redd for at det skulle bli bråkete, men det viste seg at elevene konsentrerte seg så mye at det ble helt stille, bortsett fra noen føtter som tasset frem og tilbake, både når de gjorde det en og en, og to og to.

Når elevene gjorde dette to og to, var en elev ved kladdeboka med blyanten, så løp den andre bort for å hente ord/frase/setning/vers, løp tilbake, hvisket til den som hadde boka, den med boka skrev det ned – and so on. Jeg presiserte at det var viktig å holde stemmen nede slik at naboen ikke skulle klare å høre det de sa.

Aktiviteten kan avsluttes etter et visst antall minutter, når den første er ferdig med hele teksten, eller når alle er ferdige med en sang (ved siste alternativ trengs ekstraoppgaver til de som blir først ferdig, f.eks. at de skal “hente” en tekst til).

Så kan man avslutte timen med å synge en eller flere av sangene, eller lese eventyrene.

Liknende poster:

  Ingen funnet

8 Comments

 1. Det hørtes veldig lurt ut! Litt avansert for meg som skal i barnehage, men passer sikkert veldig godt på skolen!
  Vestfoldgirl sin siste, kule, flotte blog post ..Bumerang

 2. Åå jeg liker å lese disse innleggene.. Selv om jeg ikke er lærer eller har planer om å bli det. Det er bare ganske interessant!
  Amalie Ve sin siste, kule, flotte blog post ..weekend

 3. Ser ut som et veldig bra opplegg! Var målet at de skulle skrive hele sangteksten og sjekket dere etterpå om teksten var riktig skrevet?

 4. Så kult at dere likte det!:)

  Espen:
  Det kunne være målet. Evt. kan målet være å skrive alle ubestemte artikler riktig, alle verb i riktig form eller hva man jobber med. Aktiviteten kan tweakes til å passe til mange mål.
  plosiv sin siste, kule, flotte blog post ..Gjesteblogge

Leave a Comment.

CommentLuv badge