Telefonselgere som selger Facebooksider

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Å være selvstendig næringsdrivende (som det så fint heter) innebærer å få en del “fantastiske” tilbud, og i dag ble jeg oppringt av en fyr som mente at jeg burde få bedriften min aktiv i sosiale medier, og med sosiale medier mente han Facebook. Artig, tenkte jeg – siden jeg jobber med dette. Duden påsto at han hadde et uslåelig tilbud, og at jeg bare måtte slå til på det.

Jeg spurte hvor han hadde funnet nummeret mitt, og han fortalte at han fant det via nettsiden. Greit nok det, men på nettsiden har jeg lagt inn en slik boks:

.

Men aktiv på Facebook måtte vi være, denne boksen hadde ingenting å si, mente han (merk: denne boksen betyr at vi har en Facebookside).

Duden påsto at vi kom til å øke omsetningen vår med 40 % ved å få oss en Facebookside. Spurte så hva de skal gjøre for å rekruttere folk som liker siden, og da sa de at det ville gå helt av seg selv – “viralspredning, vet du”. Ville de lage en fane med f.eks. kontaktskjema, eller andre type faner med designelementer eller noe annet? Nei, men de skulle laste opp et profilbilde for meg. Strategi? Nei. Plan? Nei. Hva man skal gjøre etter den har blitt lagd? Vet ikke. Prislappen? 11.900,- for å opprette siden (uten faner, design, noe annet). Da jeg kommenterte at prisen var stiv, sa han at han til nød kunne gå ned til 9.900,-, men da hadde de nesten ingen fortjeneste.

Jeg spurte om jeg kunne gjøre jobben selv, og det sa han at det ikke er mulig. Da jeg sa jeg ikke var interessert, begynte han å snakke om hvor viktig det var å være til stede og at jeg nærmest var dum som ikke ville slå til på det gode tilbudet.

Hårreisende, spør du meg! Hvis han ringer deg og tilbyr Facebooksider til 11.900,-, så si ifra, så skal jeg lære deg å gjøre det selv. Så mye misliker jeg slike luringer.

Liknende poster:

  Ingen funnet

30 Comments

 1. OMG! Dummeste jeg har lest på lenge. Mest humor at han sier en ikke kan lage selv! Haha. Fra hvilket firma? Må jo lage tulletelefon dit!!
  Trine Grung sin siste, kule, flotte blog post ..Hva er HELSE

 2. Jeg har nylig etablert bedrift selv, og syns det er på kanten av frekkhet det jeg får tilbud om. Det var en som sendte mail og ønsket “500 kr. eller du bestemmer” for å snakke positivt om produktene jeg har i min kommende nettbutikk. Også har du alle nettkatalogene som vil ha “bare x000 kr. + mva.” for oppføring i ett år. Nei, hvis man klarer å bruke huet og leser litt om markedsføring selv, klarer man å komme mye lenger enn det disse fantastiske tilbudene.
  Mye jalla og mye svada der ute for tiden. Her har du tre linker som er OK for nybegynnere; http://blog.socialmaximizer.com/14-tips-for-marketing-on-facebook/ + http://www.briansolis.com/2010/06/in-social-media-engagement-has-its-rewards/ + http://www.dagensit.no/article2004171.ece?WT.mc_id=dn_rss
  Og husk: Facebook/Twitter etc. er toveis kommunikasjon. Der skal du snakke med, høre på og forstå kundegruppen, ikke bare tyte ut enveis reklame.

 3. Hjelpe og trøste. Noe må ta over etter alle katalog-svindlerne, åpenbart! Takker høyere makter for at man “kan” dette, og slipper å risikere og gå på en slik smell:-|

  Du har ikke navnet på firmaet vel? Vært morsomt å sjekke hvem som står bak. Det må være noe av det frekkeste jeg noensinne har hørt.
  Beate Sørum sin siste, kule, flotte blog post ..Facebooks nye Promotion Guidelines og hva de betyr for deg

 4. Ja, dette var jo noe av det mer utrolige. Og, dessverre er det disse råtne eggene som han du var borti som da ødelegger for alle oss andre som driver seriøst i bransjen. Både innen sosiale media og med salg via telefon.

 5. Det er helt utrolig at det går an å vær så frekk. Og i tillegg være så dum å tro at folk går på denne typen salg.

 6. Etter nær 20 år som sjølvstendig næringsdrivande har eg ikkje tal på alle tilbod som liknar på dette. Hald hovudet kaldt, be om å få alt skriftleg, les nøye, vurder tilbodet i fred og ro (eit seriøst firma kan alltid vente ein dag eller tre) og til slutt seier du “Nei takk” dersom du ikkje er heilt sikker på at dette er smart bruk av pengane dine.

 7. Å påstå at “hvem som helst” kan lage en facebook fan-side det her er snakk om, tyder på uvitenhet fra skribenten ;) Jobber selv med å lage slike sider, og det er snakk om FBML og HTML koding for å lage en interaktiv facebook side, med søkemotoroptimalisert innhold. Se eksempelvis facebook sidene til Elkjøp, Tele2 Norge, De fem stuer osv, hvor det er integrert en del ekstra funksjoner som krever forkunnskaper å programmere :)
  Godt å se at det er så mange “bedrevitere” der ute som uttaler seg før de vet hva de faktisk uttaler seg om. Når det gjelder denne telefonselgeren, tyder det på elendig opplæring i hva han selger, noe som igjen selvfølgelig er bedriften han jobber i som må ta ansvaret for :)

 8. Erik
  Jeg jobber også med dette – og jeg står ved at så og si hvem som helst kan opprette en side uten custom-faner (som tilbudet fra selgeren innebar). Det var ikke snakk om SEO-optimalisering, det var ikke snakk om noen faner (jeg spurte om dette spesifikt). Min mor som ikke er på Facebook klarer det.

 9. Erik: nå sier jo Plosiv i bloggposten ganske tydelig at hun har spurt selgeren om dette tilbudet innebærer oppbygging av faner, hvorpå selgeren svarer nei:)

  Hvem som helst kan lage en god facebook-side, helt uten programmeringskunnskaper – det våger jeg å påstå. Det er det å fylle siden med godt innhold og god dialog som er nøkkelen til en god facebookside. Å ha informative faner ved siden av er mer en bonus og en nice-to-have. Tro meg – jeg vet hva jeg snakker om, etter å ha bygd tre gode sider helt uten programmeringskunnskaper. Se Kreftforeningen, Krafttak mot kreft og Rosa sløyfe på facebook.

  Så kan man jo si at etter jeg googlet meg frem til hvordan man programmerer ekstra faner, så er det blitt mange pene faner på disse tre sidene – men det er langt i fra dem som driver trafikken og engasjementet på disse sidene. Dét er det det vi sier til folk som gjør.
  Beate Sørum sin siste, kule, flotte blog post ..Facebooks nye Promotion Guidelines og hva de betyr for deg

 10. @Eirik

  Jeg er delvis enig med deg. Ikke alt det der er greit å gjøre selv og det er ikke noe galt i å bruke firmaer til slik jobb. Samtidig så blir det jo forklart i bloggposten hva denne telefonselgeren sa, og det skulle -ikke- være noen slike funksjoner du nevnte.

  Å anklage andre for å være bedrevitere er farlig når du selv går i samme fellen og antar ting utenfor din viten. Hvordan kan du vite at denne telefonselgeren har “dårlig opplæring” når han like godt kan være en sosiale-medier-generasjon kataloghai?
  Jo Åse sin siste, kule, flotte blog post ..JoAase- Photo- http-tumblrcom-xew1g1nl25

 11. Er forøvrig enig i at det er ikke noe galt med å bruke firmaer til en slik jobb (det er tross alt en av de tingene jeg lever av). Beate sier det jeg tenker – innholdet er nøkkelen.

 12. Har du tenkt over at du burde ha en twitterprofil da, Frøken? Jeg kan opprette en for deg, bare fem tusen! Du trenger ikke skrive noe der, altså, når jeg først har opprettet den for deg kommer den til å bli en sånn knallsuksess at du bare kan lene deg tilbake!

 13. Brukte et firma til å få opprettet min twitterprofil. “Jeg fikser alt”, sa han. Jeg trengte ikke engang å oppdatere den selv. Det gikk finfint en god stund, men nå sitter den jævel’n å poster bare fjas! Anbefales ikke! #frustrert

 14. Du verden så kreative folk er når det er lettjente penger det er snakk om. Jeg trodde ikke dette var mulig. Hvilket firma ringte vedkommende fra?

  Selv har jeg ofte blitt oppringt fra nettkataloger jeg aldri har hørt om før hvor de prøver å prakke på meg oppføringer og annonser. Sikkert veldig effektivt å drive markedsføring på sider som ingen har hørt om, som ingen bruker og som ikke har noen som helst troverdighet overhodet :)
  Fotograf Jan Ivar Vik sin siste, kule, flotte blog post ..En liten solskinnshistorie

 15. Hæ? Så dustete? Som om ikke folk kan opprette sider i hytt og gevær selv. Lite gjennomtenkt at han kontaktet nettopp dere da, ettersom firmaet dere handler om sosiale medier :P

 16. Hehe. Elsker slike selgere. Jeg føler meg så usedvanlig oppegående når folk tror jeg er så usedvanlig dum.

  Fikk også et uslåelig tilbud om å kjøpe opp flere internettsider. har ett “firmanavn.no” og fikk tilbud om å kjøpe opp dette firmanavnet med .org, com, net, cc og gud vet hva.
  Det beste var at selgeren påsto at hvis jeg ikke kjøpte opp disse nå, til en liten slikk og ingenting (4.990,- per stk!!!), så ville noen andre gjøre det og STJELE alle kundene mine… ehhh jaha.
  Etter en kjapp titt så jeg at alle domenene han skulle selge meg var ledige til en snittpris på 200 kr uten host.

  Min blogg:
  The Besserwisser.com <——- jeg er helt Nubb, eller hva det nå heter.

Leave a Comment.

CommentLuv badge