Henger bakpå

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/8/plosiv.net/httpd.www/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 174

Noen ganger kommer tittelen først. Det er så enkelt – jeg henger bakpå, teksten skal handle om det. Punktum. Satt.

Er du klar over hvor mye informasjon som skapes i verden hvert eneste sekund? Hvor mange bøker, sanger, tweets, programmer, filmer, artikler og ord som kastes ut i universet konstant? Et menneskes kapasitet til å prosessere informasjonen er så liten, så liten sammenliknet med all informasjon som skapes, og jeg vet ikke en gang om jeg har evne til å sile lengre.

Det står på musikk i bakgrunnen mens jeg leser tweets og artikler på nett. TV-en står på mens jeg leser nyhetene; i en periode leste jeg ikke en gang nyhetene, jeg håpet at sosiale medier ville sile for meg. Jeg lytter til musikk mens jeg går. Chat mens jeg prater i telefonen, ser på TV mens jeg er online. Har konstant uleste mailer og tekstmeldinger og telefonsamtaler som burde tas, og jeg er overveldet. Og litt tom.

Jeg har mutet hashtagger om fotball, sminketips og mote. Kapitulert. Fjernet folk fra nyhetsfeeden min på Facebook som skaper støy eller som gir dårlig samvittighet. Sagt opp abonnementet på tv-kanaler uten innhold. Gitt bort bøker andre bør lese. Leser aldri magasiner, men ser gjerne jentefilmer. Roet ned informasjonen jeg selv deler, eller i det minste hvor jeg deler det. Innsjekkinger på Foursquare, bilder på Instagram, mer generelt innhold på Facebook, samtaler og spørsmål på Twitter, bloggposter med flere ord. Sile meg selv, slik at du skal slippe å få meg i trynet, over alt, alltid. Med mindre du har valgt det selv.

Vi klarte å leve i nuet. Klisje, men vi klarte det. Til tross for at vi lever i et samfunn med informasjon over alt, til tross for at vi levde av informasjonen, fant vi roen og rytmen sammen. Stillheten og den gode samtalen; noen ganger enda bedre – den gode stillheten. Rytme, ro, stillhet.

Nå henger jeg bakpå selv når jeg prøver å finne stillheten, selv kl. 5:55 en tirsdag morgen, når verden sover og det eneste jeg hører er lyden av fingrene mot tastaturet.

Liknende poster:

  Ingen funnet

7 Comments

 1. Det er blitt overveldende, det hele. Vi må skjerme oss tror jeg. Stenge av noe av infostrømmen, tåle å gå glipp av noe, ellers kræsjer vi helt.

 2. Utrolig bra skrevet. Jeg har nok inntatt litt av den samme holdningen som deg, helt uten at jeg visste om det selv. Takk for at du setter ord på mine tanker også :)

 3. Gode betraktninger, som nok mange kjenner seg igjen i. Jeg intet unntak. 

  Det var nok med stor sannsynlighet enklere å finne ro og stillhet før den “teknologiske samfunnsutviklingen” endret hverdagen til de fleste.

  Samtidig – handler det kanskje mest om valg? Vi står ovenfor en mye større mengde valg i hverdagen, og vår evne til å ta disse tøffe valgene (les: prioritere, som betyr å velge bort), har stor påvirkning på hvordan vi opplever dette “fenomenet”.

  For mange kan det være like vanskelig å forholde seg til det man bevisst må velge bort. Vi vil jo ikke gå glipp av noe…
  Torstein sin siste, kule, flotte blog post ..Herlig mestringsfølelse

 4. Jeg gleder meg til sommerferie jeg, da skal jeg koble av og koble ut det meste. Vet at de nærmeste ønsker meg mer til stede i nuet, og det skal jeg ta til etterretning – før det blir for sent.

  Takk for at du deler fine tanker.

  Klem :)

 5. Har tenkt mye av det samme, jeg er aldri alene med egne tanker lenger, alltid noe “på øret” eller noe “i fingrene”.
  Vi må helt klart bli mer bevisst på dette og velge bort! Viktig også å finne roen og finne igjen egne tanker.
  Takk for at du deler!

 6. Er det ikke noe som heter Sosial-utbrenhet?
  Det er da folk som er for aktive i sosiale media (typisk de som deler veldig ofte) blir så lei at de trekker seg ut.
  Jeg har noen venner som var alt for aktive på facebook, twitter og blogger som ble så lei at de meldte seg ut av det sosiale mediet totalt.

  Jeg er selv overalt på nettet men bare for å teste og/eller i forbindelse med jobben. Bruker det like ofte som jeg ser på TV.. og det er maks 3 timer i uka ;)
  Prøver å redusere mine sosiale fotspor i det store internettet.

Leave a Comment.

CommentLuv badge