Plosivs populære er de postene jeg har skrevet som har fått mest kommentarer/lesere/lenker til seg. Hvis det er noen jeg mangler, så si gjerne ifra.

2012:

2012 var et kaotisk år, og det ble oppsummert i posten 2012, kaos og kosmos. Da hadde jeg bevisst ikke vært særlig personlig på bloggen på en stund, men jeg spurte hva folket ville lese mer om i posten En liten prat om Facebook, og personlig kom høyt opp.

I august ryddet jeg opp i min sosiale medie-tilværelse og hadde et oppgjør med notifications. Dette frigjorde mye tid, takk og lov.

I juni hang jeg bakpå, i mai blogget jeg om min kjære far som ikke tror på et liv etter døden, og på vårparten gjenbrukte jeg to gamle tekster, de ble opprinnelig skrevet i 2007, men passet like godt denne våren: På kanten og Ved veiskille. Bloggposten Mørket tok opp mer plass enn den burde er også fra 2007.

I april fulgte jeg “the heartlines in my hands” (inspirert av Florence+The Machine).  I februar blogget jeg om den ikke-eksisterende stilen min og om salget av Medialight. I januar skrev jeg rett og slett om januar.

2011:

I desember blogget jeg om fasader etter inspirasjon fra Frøken Makeløs – jeg fortalte rett og slett hva jeg var dårlig på. I tillegg var jeg glad i familien min etter å ha vært hjemme i jula.

I november blogget jeg om mennesker som inspirerer, driver, utfordrer og er fine.

I oktober skreiv jeg at jeg ikke har sluttet å skrive, som handler om at jeg skriver, jeg bare poster det ikke på bloggen. Litt om hva som skjer i livet.

I september blogget jeg ikke, da var jeg litt for opptatt med å leve.

I august skreiv jg ikke så mye bra, men det kom iallfall et meme.

I juli skrev jeg om hvordan jeg reagerte på alt som skjedde i Oslo/Utøya ved å bli forbanna på bilverkstedet. Ellers var jeg ute og reiste for meg selv og syntes det var noe av det mest fantastiske som gikk an å gjøre. Det blogget jeg dog ikke om.

I juni skrev jeg lite, men jeg skrev bloggposten Ett år fra nå vil du ønske at du hadde startet i dag. I tillegg viste jeg fram en søt sms-samtale jeg hadde hatt med ei venninne.

I mai lette jeg etter ting som fikk meg til å smile. Jeg skrev også om flinkis-lærere, litt frustrert.

I april skrev jeg om Live og hennes filosofi – hvis det ikke er umulig, må det være mulig. Jeg fikk boka hennes (Vekk meg i morgen), og skrev omtale av den. Jeg skrev også omtale av Elin Ørjasæters Det glade vanvidd.

I mars var jeg lykkelig over at våren var i anmasj og jeg savnet å være lærer.

I februar skrev jeg om telefonselgere som selger Facebooksider, jeg besøkte Tromsø og spiste valentinmiddag på Operaen. Nam!

I januar oppsummerte jeg året som hadde gått, og jeg dro på jobbreise til Gran Canaria – hvor et av oppdragene vi hadde fått var å gjøre det vi fikk beskjed om gjennom sosiale medier. Jeg oppsummerte også bloggpostene jeg har skrevet om skole.

Så var det 2010:

I desember drømte jeg gjennom bråket, jeg skrev om Spotifys sosiale funksjoner og jeg kom videre i årets Tordenblogg (dessverre ble jeg slått ut av årets superheltinne i sosiale medier i andre runde).

I november blogget jeg ganske mye, et sikkert tegn på at det var kaldt ute. Jeg skrev om et menneske mindre i verden, jeg savnet sommeren og varmen fra et bål, blogget om Musicnodes, skrev en liten oppfordring og Gunnza gjesteblogget hos meg, om fødetilbudet i Oslo.

I oktober spurte jeg tweeps hvorfor de er på Twitter. Jeg sa opp jobben min.

I september spurte jeg elevene mine hvorfor de tror så mange liker internett. Skrev ellers lite i september.

I august skrev jeg om hvor mye jeg liker Google Reader. Jeg hadde lyst til å ta sats og satse på bedriften min. I tillegg skrev jeg Bak tallene er det mennesker, hvor jeg deler noen tanker rundt nasjonale prøver og andre skolerelaterte tester.

I juli spurte jeg leserne mine om de kunne hjelpe meg med “ukas dialektord“, så jeg kunne bli en bedre lærer. I tillegg var jeg litt forbanna på foreldre som går til avisa når barnet blir mobbet. Ja, og jeg kjøpte meg iPad.

I juni skrev jeg bare tre poster. Den beste var “Å være lærer eller å la være å være lærer“, og handler om lærerhverdagen. Jeg var sliten. Innspurt før sommerferie.

I mai var jeg nostalgisk. I tillegg mente jeg at Lady Gaga kunne ta seg en bolle.

I april skrev jeg om bloggprosjekt for 3. trinn, og to facebookguider: Hvordan få begrenset profil på facebook, og hvordan være pålogget facebookchatten for noen og ikke for andre. Jeg skrev også om tumblr.

I mars definerte jeg bloggen min som en fjaseventil. Jeg skrev om mine fantastiske foreldre, om at jeg hadde god samvittighet fordi jeg skulka et møte og om tingene jeg liker med Grønland. I tillegg hatet jeg pc-en min og fikk tilbud om å låne ukjentes pc. Ja, og jeg skrev om boka Modningsår. To ganger.

I februar ville Mannen fortelle alle om meg. Det var sikkert fordi vi mimret om kjøkkenoppussing. Jeg fikk barna mine (også kalt elevene mine) til å lage sine egne regler, og jeg skrev om hva jeg bruker “pausene” mine til. Jeg dro også til København i vinterferien.

I januar ble jeg kåret til Norges beste twitrer! I tillegg skrev jeg om hva medelevene mine på videregående husket om meg fra den tiden.

I totusenogni:

I desember skrev og viste jeg fram bilder fra interrail. I tillegg ble jeg veldig stolt da gutta i Luksusfellen leste bloggposten om Hvordan bli flinkere med penger i hverdagen.

I november blogget jeg om gode wordpress-plugins og iPhone-apps. I tillegg fikk jeg veldig fine tilbakemeldinger på blogginnlegget om en hemmelighet.

I oktober ble jeg fridd til gjennom et google-søk. I tillegg skrev jeg en post om natur og ungdom som suger som havnet på sonitus. Jeg blogget også om at jeg går vill og havnet i Kamille.

I september blogget jeg om å ikke strekke til i som nyutdannet lærer. Denne bloggposten har fått vanvittig gode kommentarer og gode ord. Jeg sendte lenken til kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell via twitter, han svarte “sterkt å lese“.

I august skrev jeg ikke så mye som fikk stor oppmerksomhet, men du kan lese om hvordan det er å bo på Grønland.

I juli flyttet jeg til plosiv.net og blogget om mamma, og hennes ME-sykdom. Den har fått gode skussmål, dessuten ble mamma glad.

I juni skrev jeg den bloggposten som havnet i Kamille, nemlig om da jeg satte fast buksa mi i en rulletrapp. Særdeles pinlig, men tydeligvis god underholdning. Dette er den definitivt mest leste bloggposten. I tillegg skrev jeg Studieprogresjon – en studieguide i juni, den fikk lenke fra sonitus. (Sonitus plukker ut de beste bloggpostene og presenterer lenke på sonitus.org.)

I mai lenket sonitus til meg på bloggposten som heter Oppskrifter til deg uten stekeovn.

Jeg begynte å blogge på plosiv.wordpress.com i april. Da var jeg sinna og blakk pga. vårrengjøringa i Oslo. I tillegg var jeg i det romantiske hjørnet. Disse er de mest leste i april.

2 Comments

  1. Er helt fersk på osiale medier. Nylig passert 60 år, men tenkte: Det er ikke for sent. Ble anbefalt å lese din blogg. Da først skjønte jeg hvor mye arbeid og tid du må legge ned. Formen og det å være personlig synes også å være en nødvendighet. Man lærer så lenge man lever. Du er flink!

  2. Hei Øyvind, og tusen takk for en veldig hyggelig kommentar, og takk for at du fikk meg til å smile. 60 år er da ingen alder, veldig gøy at du utforsker sosiale medier, og at du ble anbefalt å lese min blogg. Takk Øyvind!

Leave a Comment.

CommentLuv badge