“Ikke vis facebookprofil på googlesøk”

“Ikke vis facebookprofil på googlesøk”. Ja, det var det du søkte på, da du kom inn på plosivbloggen. Uansett, som du spør, skal du få svar.

1. Logg inn på facebook-kontoen din.

2. Klikk på “Brukerkonto” øverst til høyre. Klikk så på “Personverninnstillinger”. Da kommer du hit:


(Klikk på bildene for å få de større.)

3. Klikk på “Søk”. Da kommer du hit:

Og voila, der bestemmer du deg for hva du vil folk skal se, både når de søker på facebook og hos søkemotorene.

Jeg har forresten skrevet om facebook tidligere også:

Les om hvordan du ordner personverninnstillingene på bilder, statusoppdateringer – og hvordan du lager lister på facebook.

Eller les om hvordan du slipper å være pålogget på facebook-chatten hos alle vennene dine samtidig.

Du kan forresten også invitere alle facebook-venner samtidig, om du vil det.

Begrenset profil på facebook – how to

Som lærer har jeg fått en del venneforespørsler fra elever og foreldre på facebook. Jeg godtar foreldre og tidligere elever, men de får kun tilgang til en begrenset profil. Det innebærer at jeg bestemmer hvilken informasjon de får se, og hvilken de ikke får se.

Jeg skriver aldri ting jeg ikke kan stå for på facebook, men det finnes grenser for hva de trenger å vite. Nå skal jeg vise dere hvordan dere kan begrense deres profil, steg for steg. Klikk på bildene for å se de større (men da får du ikke se menyene mine på siden…).

1. Logg inn på facebook.

2. Klikk på Brukerkonto, og så Rediger venner.

3. Du kan droppe dette punktet, men jeg anbefaler det fordi da kan du legge elever/foreldre/andre  rett i lista, og dermed gi dem begrenset tilgang med en gang de legger deg til som venn. Dersom du dropper dette punktet, må du inn og redigere personverninnstillingene for hver person som legger deg til.

Klikk på Alle Kontakter – så Lag ny liste.

4. Denne boksen popper opp. Lag et passende navn på listen, og huk av de personene du ønsker å gi begrenset tilgang. Trykk Opprett liste.

5. Nå ser du hvilke personer som er lagt til i hvilke lister. Nå må du klikke på Brukerkonto -> Personverninnstillinger.

6. Klikk deg videre inn på Profilinformasjon. (Prøv deg gjerne fram på de andre personverninnstillingene også.)

7. Velg hvilken informasjon du vil skjule/vise. Bilder og videoer tagget av meg er noe jeg f.eks. skjuler. Klikk på Tilpass.

8. Denne boksen kommer opp: Her kan du velge å gjøre informasjon/bilder synlig for – eller skjult for personer eller grupper (lister). Nå er det praktisk at du lagde liste først, for når du nå skriver navnet på listen, gjelder restriksjonene for alle personene i listen (også for personer du senere legger til i listen).

9. Nå ser du at det står f.eks. “Bare venner; untatt: *navn på gruppa*”. Anbefaler samtidig å endre innstillingene på Fotoalbum.

10. Klikk, og gjør det samme som du gjorde da du endret innstillingene i sta.

Vips!

Edit: Du bør forresten lese kommentaren til Espen her.

Du kan forresten følge meg på facebook.